AFIR a publicat versiunea CONSULTATIVA a Ghidului solicitantului pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din diaspora!

AFIR a publicat versiunea CONSULTATIVA a Ghidului solicitantului pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din diaspora!

 

afir_tineriAFIR a publicat versiunea CONSULTATIVA a Ghidului solicitantului pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul PNDR 2014 – 2020 – https://bit.ly/36rhrmU. Este vorba de versiunea revizuita a Ghidului solicitantului priveste in principal modalitatea de accesare a finantarii nerambursabile pentru tinerii cetateni romani din diaspora. Sprijinul acordat pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, in valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro in functie de dimensiunea exploatatiei agricole.

AFIR a simplificat modalitatea de depunere si de obtinere a sprijinului financiar:
– pot solicita finantare tinerii fermieri din diaspora care au absolvit in ultimii 5 ani calendaristici dinaintea depunerii cererii de finantare un program de studiu in domeniul agricol atat din tari membre ale Uniunii Europene, cat si din tari terte UE.
– o alta conditie este ca acestia sa fi avut un loc de munca atat in tari membre ale Uniunii Europene, cat si in tari terte UE, in domeniul agricol, cel putin 3 luni in ultimele 12 luni dinaintea depunerii cererii de finantare.
– a fost eliminata obligativitatea apostilarii documentelor care dovedesc locul de munca sau absolvirea programelor de studii.
– pentru dovada locului de munca, in cazul in care solicitantul nu poate depune documentul autentificat prin apostila, acesta poate sa depuna un certificat de inregistrare care dovedeste prezenta solicitantului in statul in care a desfasurat activitate cel putin 3 luni in ultimele 12 luni anterioare depunerii cererii de finantare si emis de autoritatile locale (ex. politia sau primaria) care cuprinde numele si adresa persoanei inregistrate, precum si data inregistrarii.
– pentru absolventii de programe de studii in domeniul agricol care nu pot depune document oficial cu apostila, acestia vor prezenta un document care sa dovedeasca absolvirea un program de studiu in domeniul agricol (postuniversitar, universitar, preuniversitar), alaturi de certificatul de inregistrare care dovedeste sederea solicitantului in statul-gazda in ultimele 12 luni anterioare depunerii cererii de finantare.

Sprijinul acordat pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, in valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro in functie de dimensiunea exploatatiei agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *