Corteva Agriscience deschide un Centru de tehnologii pentru tratarea semintelor in Franta, in 2020

Corteva Agriscience deschide un Centru de tehnologii pentru tratarea semintelor in Franta, in 2020

 

cortevaCentrul de productie din Franta va oferi un pachet complet de solutii pentru fermierii europeni! Corteva Agriscience isi propune sa inaugureze anul viitor un Centru de tehnologii pentru tratarea semintelor (Seed Applied Technologies – SAT) in Sud-Vestul Frantei pentru a ajuta fermierii europeni sa ofere culturilor cel mai bun start si sa beneficieze de recolte bogate. Centrul din Aussonne va fi primul de acest tip din Europa si al treilea la nivel mondial. Acesta va deveni operational spre finalul anului 2020 si va avea o activitate concentrata pe dezvoltarea de produse, beneficiind de investitii importante in cercetare, care vor facilita lansarea de noi solutii pentru a ajuta fermierii sa gestioneze schimbarile din domeniul agricol.

Corteva ofera deja o gama de solutii de tratare a semintelor, respectiv solutii aplicate direct pe seminte, asa cum sunt Lumiposa si Lumivia, prin care semintele sunt tratate cu insecticide, Lumisena pentru aplicarea de fungicide pe seminte si Lumiflex, un fungicid cu care se trateaza semintele de porumb.

Ca urmare a parteneriatului anuntat intre Corteva Agriscience si Pro Farm Technologies, un furnizor finlandez de tehnologii agricole, oferta companiei va include produse pe baza de solutii naturale aplicate semintelor prin intermediul platformei tehnologice brevetate de Pro Farm. Aceste instrumente vor ajuta cultivatorii europeni sa combata stresul abiotic si biotic si sa creasca nivelul de biodisponibilitate a substantelor nutritive, imbunatatind intr-un mod durabil starea generala de sanatate a plantelor.

Inovatiile din domeniul tratarii semintelor garanteaza precizie in aplicarea dozelor, imbunatatesc performantele solului si potenteaza productivitatea agricultorilor.

„Faptul ca tehnologiile de tratare a semintelor presupun aplicarea tratamentelor direct pe seminte si nu pe câmp, face ca impactul activitatii agricole asupra mediului sa fie mai mic”, a declarat Andre Negreiros, Lider Tehnologii de Tratare a Semintelor in Europa, Corteva Agriscience.

Citeste si Cum arata fermele viitorului: vehicule autonome, drone, roboti si multa inginerie genetica avansata (video)

„Corteva Agriscience este dedicata inovatiei. De aceea investim circa 5 milioane de euro in acest proiect, parte a eforturilor noastre de a ne consolida oferta pe segmentul de seminte. Suntem o companie concentrata atât pe producatori, cât si pe consumatori, iar acest centru va ajuta agricultorii sa-si majoreze productivitatea, raspunzând, in acelasi timp, cererii consumatorilor pentru produse agricole obtinute sustenabil”.

Anuntul privind acest centru a fost facut anterior datei de incepere a congresului anual Euroseeds, eveniment care se desfasoara in perioada 13-15 octombrie in Stockholm, Suedia. Corteva s-a alaturat sutelor de participanti de la acest eveniment anual in care au loc discutii despre legislatia UE, agricultura ecologica si reglementarile privind sanatatea plantelor.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Având in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurând progresul generatiilor viitoare.

Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.com. Puteti urmari Corteva Agriscience si pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

Despre Pro Farm Technologies

Pro Farm Technologies este o companie specializata in solutii biologice, obtinute stiintific, adresate fermierilor. Pro Farm doreste sa imbunatateasca sanatatea plantelor si productivitatea agricultorilor prin utilizarea celor mai importanti biopolimeri, creând produse noi si eficiente pe propria platforma. Aceasta platforma brevetata permite Pro Farm sa proiecteze pentru Corteva produse pentru recolte, adaptate unor regiuni specifice.

Pe termen lung, compania poate include in oferta micro-organisme care sa faciliteze cresterea plantelor, plus alte ingrediente active care actioneaza eficient si sunt usor de utilizat.

Avand clienti in intreaga lume, Pro Farm câstiga rapid teren pe piata tehnologiilor aplicate semintelor oferind produse biologice robuste care ii ajuta pe fermieri sa obtina o productivitate superioara, imbunatatind in acelasi timp sanatatea plantelor. Pro Farm Technologies are birouri in Finlanda, Estonia, Franta (deschiderea acestuia va avea loc in ultimul trimestru al anului 2019), SUA, Brazilia si Uruguay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *