Copenhaga va avea cea mai mare ferma verticala din Europa!

Copenhaga va avea cea mai mare ferma verticala din Europa!

 

Fără titluCultivarea de legume atinge noi culmi la Copenhaga. Mai multi dezvoltatori au decis sa modifice o cladire dezafectata de la marginea orasului pentru a ridica cea mai mare ferma verticala din Europa. Salata, plante aromatice si alte bunatati vor creste pe schele ridicate la inaltimea unui bloc cu 14 etaje. Fiecare nivel va fi plin de plante, de la podea pana la tavan. E un tip de ferma destinat sa utilizeze mai putin spatiu decat cultivarea traditionala a legumelor. Un sistem de iluminare cu leduri va imita lumina soarelui. E un mod sustenabil de a produce alimente pe intreaga perioada a anului, local si fara a deranja natura.

Ferma verticala din Copenhaga, instalata intr-o fosta hala industriala cu suprafata de 7.000 de metri patrati, se va concentra in principal pe cateva culturi, insa dezvoltatorii sustin ca peste doi ani vor putea sa cultive acolo si fructe de padure, iar in 5 pana la 10 ani si radacinoase.

Ambitiile sunt mari. Fermierii de ocazie vor sa ajunga, inca din 2021, la o productie de 1.000 de tone anual si sa faca astfel din afacerea lor una foarte profitabila. Care, de ce nu, sa dea tonul pentru alte proiecte similare in Europa.

Sursa: Stirile TVR

One thought on “Copenhaga va avea cea mai mare ferma verticala din Europa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *