Consumul de carne de oaie s-a dublat, sustine Petre Daea

Consumul de carne de oaie s-a dublat, sustine Petre Daea

 

OAIE PROTAPPetre Daea face bilantul programului “Alege oaia!”. Ministrul a declarat la Slatina, in judetul Olt, ca prin programul “Lana” au fost colectate peste 6.000 de tone de lana, cere ia in cea mai mare parte drumul exportului. Imbucurator este si faptul ca a crescut semnificativ consumul de carne de oaie, care practic s-a dublat. “A crescut consumul (de carne de oaie n.r.). 104% cresterea consumului de carne de oaie in Romania si cresterea interesului pentru a valorifica toate produsele de la oaie. A se vede programul ‘Lana’. Pana in anul 2017, 70% din cantitatea de lana a tarii fie ca era abandonata, fie ca i se dadea foc. Acum, niciun fir de lana nu ramane pe camp pentru ca sunt interesati prin programul pe care l-am dat tarii. (…) Guvernul a aprobat bani seriosi pentru sustinerea acestui program, acum in tara sunt 28 de centre de colectare a lanii. Pana la aceasta data s-au luat peste 6.000 de tone de lana, iar din aceasta cantitate peste 5.000 de tone s-au livrat la export”, a declarat Daea.

Citeste si Producator legume: M-am chinuit doua zile sa vand 1.500 kg de rosii cu 80 de bani/kg. Este dezastru la pretul asta!

In prezent, pretul unul kg de lana la Turcana este de circa 2 lei, in timp ce la merinos se ajunge la patru lei pe kilogram.

Evenimentul de la Slatina – caravana nationala de informare si promovare “Alege oaia!” – este organizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Olt, in parteneriat cu Primaria Municipiului Slatina, Consiliul Judetean Olt, Asociatia “Tara Lovistei” si Asociatia Crescatorilor de Animale “Slatioara”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *