Congresul “De la fermieri pentru fermieri”. La cine a ajuns “Porumbul de Aur”

Congresul “De la fermieri pentru fermieri”. La cine a ajuns “Porumbul de Aur”

 

Cea de-a VII-a editie a congresului “De la fermieri pentru fermieri”, organizat de Asociatia Producătorior de Porumb (APPR), a găzduit alături de dezbaterile dedicate politicilor agricole sau producătorilor de sămantă si decernarea trofeelor “Porumbul de Aur 2021” fermierilor care au obtinut cele mai mari productii, in anul anterior.

 Astfel, la categoria irigat, premiul a mers către Mihai Solomei – ferma c, care a semanat hibridul P1535. Suprafata intrată in cadrul concursului a fost de 10,2 hectare, iar productia obtinută a fost de peste 23 tone/ha la o normă de irigare de 180 mm.

Lucrările la sol au incorporat resturi vegetale cu Horsh Joker 8RT la 8-10 cm, iar semănatul s-a realizat cu Horsh Focus la 50 cm intre randuri. Umiditatea la recoltare si cantitatea de precipitatii in perioada ianuarie-august au fost de 25.54% respectiv 425 mm potrivit informatiilor

La categoria neirigat, premiul a mers către Marius SCARLAT de la ferma Agralmixt, Andrieseni, Iasi.  Castigătorul a utilizat o tehnologie performantă pe cele 10 hectare inscrise la concurs pentru a obtine o productie de peste 14 tone/ha, cu o densitate la recoltare de 65.000 de plante pe hectar.

Hibridul semănat a fost hibridul DKC4943-FAO 350-390. In ceea ce priveste fertilizarea, s-au folosit 80 kg/ha de substantă activă azot, fosfor, fiind utilizat, de asemenea, Adengo (0.4 l/ha) in cadrul erbicidării preemergente si Mustang (0.4 l/ha) pentru cea postemergentă. Cantitatea de precipitatii in perioada ianuarie-august a fost de 525 mm, iar umiditatea la recoltare de 17%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *