Cine este noul presedinte al Clubului Fermierilor Romani

Cine este noul presedinte al Clubului Fermierilor Romani

 

Pavel Vlad, fratele celebrului halterofil Nicu Vlad, campion olimpic la Los Angeles in 1984, este noul presedinte al Clubului Fermierilor Romani. Acesta lucreaza circa 1.500 hectare de teren agricol in judetul Galati.

De formatie sportiv, Vlad Pavel a practicat haltere pana la varsta de 30 de ani, fiind vicecampion balcanic si campion national la haltere in anul 1992. Dupa 13 ani petrecuti in Franta, s-a intors in Romania, unde s-a apucat de agricultura. In 2005, a infiintat in judetul Galati, in comuna Piscu, Locacombine SRL, care in primii trei ani de activitate s-a concentrat pe inchirierea combinelor agricole.

Pavel Vlad a accesat apoi fonduri europene si a trecut la cultivarea terenurilor agricole, in prezent, ajungand la o suprafata de 1500 hectare de cultura mare si o cifra de afaceri anuala care depaseste 2,5 milioane euro.

Fermierul galatean considera ca investitiile in modernizarea flotei si intr-un sistem de irigatii viabil, capabil sa deserveasca mii de hectare, sunt esentiale pentru o ferma competitiva. Doar in ultimii 5 ani, investitiile realizate de Locacombine SRL in sistemul de irigatii se ridica la 3 milioane euro.

 Presedintele Clubului Fermierilor

 Pavel Vlad este membru fondator si membru al Consilului Director al Clubului Fermierilor Romani. Incepand cu 1 iulie 2023, el a preluat functia de presedinte al organizatiei  pentru o perioada de 6 luni, pana la data de 31 decembrie 2023. Schimbarea la nivel de conducere a avut loc in cadrul mecanismului de presedintie rotativa instituit de asociatie in 2021.

 „Prioritatea mandatului meu o reprezinta tema irigatiilor, asupra careia ne vom concentra pentru a pune la dispozitia decidentilor toate argumentele economice, tehnice, financiare, de mediu si nu in ultimul rand de siguranta alimentara, pentru a finanta proiecte integrate de asigurare a apei in agricultura. Este nevoie imediat de o abordare integrata si strategica in finantarea proiectelor de irigatii. Evident, imi propun sa continui proiectele lansate anterior – precum cele privind formarea unei noi generatii de Antreprenori in Agricultura 4.0 si a Tinerilor Lideri pentru Agricultura – dar si sa lansez noi directii de actiune, cum ar fi promovarea unui plan national de dezvoltare a agriculturii digitale in Romania, prin asigurarea fundatiei acestui proces extrem de promitator: cadre pregatite si angajate sa lucreze in operationalizarea capacitatilor digitale ale fermelor”, a declarat domnul Pavel Vlad, noul presedinte al Clubului Fermierilor Romani.  

Presedintia rotativa este asigurata de fiecare regiune timp de 6 luni, iar pentru continuitate si desfasurarea in bune conditii a coordonarii Clubului, se constituie un Grup decizional de tip Troica, format din Presedintele in exercitiu, fostul si viitorul Presedinte.

Pavel Vlad a preluat mandatul de Presedinte al Clubului Fermierilor Romani de la Florin Tiutiu.

Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.  Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Romani este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *