Cerealele reprezinta jumatate din traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile din Ungaria (700.000 tone, in 2018)

Cerealele reprezinta jumatate din traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile din Ungaria (700.000 tone, in 2018)

 

portTraficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone, inca o dovada a importantei pe care o are in regiune portul romanesc. Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, in data de 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii
portuare, anunta reprezentantii C.N. “Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta (CN APM SA).

Citeste si Traficul de cereale prin portul Constanta s-a marit de opt ori, in 15 ani. Lista operatorilor care detin spatii de depozitare in port

La intalnire au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.

CN APM SA si operatorii portuari constanteni au prezentat partenerilor ungari investitiile in derulare, precum si planurile de dezvoltare viitoare.

Citeste si Concluzii Paris Grain Day 2019: Tendinta de scadere a preturilor la cereale si oleaginoase, in 2019

Intalnirea s-a axat, in principal, pe discutii interactive, partenerii ungari manifestandu-si interesul pentru teme legate de navigabilitatea Dunarii, trafic de marfuri, solutii eficiente de transport.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *