CE aproba ajutoare de stat pentru crescatorii de bovine. Granturi de  pana la  100.000 euro/beneficiar!

CE aproba ajutoare de stat pentru crescatorii de bovine. Granturi de pana la 100.000 euro/beneficiar!

 

vaca_covidAjutoare de stat: Granturi de pana la 100.000 euro/beneficiar si peste 1.000 de societati vor beneficia de ajutor! Comisia aproba o schema in valoare de 7,4 milioane de euro destinata Romaniei pentru a sprijini intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul cresterii bovinelor, in contextul pandemiei de coronavirus!Schema a fost aprobata in temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. In cadrul schemei, sprijinul public va fi acordat sub forma de subventii directe. Scopul acesteia este acela de a ajuta intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul cresterii bovinelor sa isi acopere nevoile de lichiditati si sa isi continue activitatile astfel incat sa poata furniza alimente si materii prime furajere pentru industria alimentara si sa poata mentine locurile de munca.

Se preconizeaza ca schema va aduce beneficii unui numar de peste 1.000 de societati care isi desfasoara activitatea in sectorul cresterii bovinelor. Comisia a constatat ca schema care vizeaza Romania respecta conditiile stabilite in cadrul temporar.

In special: (i) granturile nu depasesc 100.000 de euro per beneficiar, astfel cum se prevede in cadrul temporar pentru intreprinderile care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei agricole primare; si (ii) sprijinul poate fi acordat pana la 31 decembrie 2020. Comisia a concluzionat ca masura este necesara, adecvata si proportionala pentru a remedia o perturbare grava a economiei unui stat membru, in conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE si cu conditiile prevazute in cadrul temporar. Pe aceasta baza, Comisia a aprobat masura in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Mai multe informatii cu privire la cadrul temporar si la alte actiuni intreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al pandemiei de coronavirus sunt disponibile aici. Versiunea neconfidentiala a deciziei va fi publicata cu numarul de caz SA.58453 in Registrul ajutoarelor de stat pe site-ul internet al Comisiei privind concurenta de indata ce vor fi solutionate eventualele probleme legate de confidentialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *