Cat dureaza sa gasesti un manager de top in agricultura si cat costa

Cat dureaza sa gasesti un manager de top in agricultura si cat costa

 

manageriRomulus Cristea
Toti cei care detin afaceri serioase in agricultura cauta manageri care sa lucreze suprafete agricole de 10 000 de hectare sau chiar mult mai mult, spune Werner Stein, fondatorul si presedintele companiei specializate de recrutare „Stein & Partner”. Nu este insa deloc usor sa gasesti astfel de manageri, procesul dureaza intre doua si patru luni, in general. Salariul este, insa, pe masura, adica porneste de la 10.000 euro, fara sa includem bonusurile sau primele etc. Si poate nici nu este de mirare daca ne gandim la ce responsabilitate au pe umeri, pentru ca vorbim de afaceri de zeci de milioane de euro….

„Sunt numeroase perspective in acest domeniu. Poate ca nu e cel mai bine sa se faca agricultura extensiva, pe suprafete enorme, pentru ca asta conduce la distrugerea planetei, asa cum avertizeaza de altfel si ecologistii. Dar, din punct de vedere economic, desigur este eficient sa avem suprafete de terenuri pentru agricultura de 10.000 – 20.000 de hectare pentru ca este necesar sa acoperim costurile cu utilizarea masinilor agricole, cu infrastructura, personalul si altele”, a declarat Werner Stein.

In ceea ce priveste perioada necesara pentru recrutarea managerilor de top, aceasta se situeaza in intervalul de 2-4 luni.

„Recrutarea unui specialist de top solicitat de catre o societate agricola cu afaceri mari dureaza intre doua si patru luni. Cand exista o astfel de solicitare au loc mai multe discutii, negocieri. Cautam sa gasim persoanele calificate corespunzator si care, bineinteles, sunt capabile sa ocupe pozitia respectiva pentru o perioada mai indelungata de timp. Managerii la nivel mondial sunt obisnuiti sa stea trei ani intr-o tara, apoi sa se mute alti trei ani in alta tara. In mod special in domeniul agribusiness nu sunt foarte multi care sa stea 10 ani – 20 de ani intr-o singura tara. Sunt doar cativa care nu se muta tot timpul, de exemplu vor sa stea in Anglia, in Rusia etc.

Citeste si Werner Stein, fondatorul Stein & Partner: Managerii de top in domeniul agriculturii sunt foarte greu de gasit

Salariile pentru astfel de oameni sunt mari, de 10 .000 euro – 12. 000 euro, dar vorbim despre managerii de top. Din punct de vedere al afacerilor, daca ne raportam la acest aspect si la sume, pentru 10 .000 – 15.000 hectare realizezi o cifra de afaceri de 100 milioane de euro”, a mai declarat presedintele companiei „Stein & Partner”.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *