„Cascaval de Saveni” ar putea fi recunoscut si inregistrat la nivel european

„Cascaval de Saveni” ar putea fi recunoscut si inregistrat la nivel european

 

Prudisteanue langa cele 4 produse romanesti recunoscute si inregistrate la nivel european : Magiunul de prune de Topoloveni (Indicație Geografica Protejata), Salamul de Sibiu (Indicație Geografica Protejata), Novac afumat din Țara Barsei (Indicație Geografica Protejata), Telemea de Ibanesti (Denumire de Origine Protejata) si cele 2 produse care se afla in analiza la Comisia Europeana Carnați de Plescoi ((Indicație Geografica Protejata) si Scrumbie de Dunare afumata (Indicație Geografica Protejata), un alt produs romanesc a trecut etapa opoziției naționale si a fost transmis la Bruxelles, in vederea inregistrarii si dobandirii protecției la nivelul Uniunii Europene ca Indicație Geografica Protejata. Este vorba de produsul „Cascaval de Saveni”, produs obținut dupa o metoda de tip gospodaresc, bazata pe o reteta transmisa din generatie in generatie şi de prelucrare a laptelui de vaca crud provenit din arealul geografic delimitat.

Caşcavalul de Saveni este o branza maturata cu pasta oparita avand o consistenta semitare. Acest sortiment de caşcaval se obtine din lapte de vaca crud prin coagularea enzimatica cu cheag şi prelucrarea conform unei metode specifice zonei.

Potențialul gastronomic si natural al Romaniei, pus in valoare de Politica Agricola Comuna prin politica de calitate, constituie un element important pentru creşterea valorii adaugate a produselor agroalimentare, valorificarea zestrei locale, crearea de locuri de munca si dezvoltarea zonelor rurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *