Bursa de peste de la Tulcea a fost inchisa pana in iunie! Pana trece perioada de prohibitie..

Bursa de peste de la Tulcea a fost inchisa pana in iunie! Pana trece perioada de prohibitie..

 

pesteleFunctionala, dar inchisa. Bursa de peste inaugurata cu mare fast la inceputul saptamanii de ministrul Agriculturii, Petre Daea, impreuna cu premierul Viorica Dancila si-a inchis portile pentru tranzactii, cel putin pana in luna iunie. Oficialii sustin ca motivul principal ar fi prohibitia la pescuit, care a intrat de joi in vigoare. Pana la redeschiderea bursei se cauta angajati si mobilier pentru birouri, potrivit Stirile TVR.


Imediat dupa plecarea oficialilor dupa festivitatea de deschidere, bursa s-a inchis.

“Procedura de proiect a fost lichidata pe data de 22.03. Am facut si atunci acelasi lucru – am adus peste, l-am plimbat pe linia tehnologica, a functionat, l-am vandut”, a declarat Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comert agroalimentar Unirea.

Testarea instalatiilor era obligatorie, altfel se pierdeau fondurile europene alocate bursei.

“Inaugurarea s-a facut pentru ca a existat o obligatie de la finantator, pentru ca altfel exista riscul sa se plateasca niste penalitati. Ea este incheiata, s-au facut toate probele tehnologice si s-a inaugurat tocmai pentru a se vedea daca poate functiona in ansamblul care a fost creat in aceasta zona. Si s-a facut, cum se spune, o repetitie, o verificare a functionarii ei din punct de vedere tehnic”, a declarat Grigore Baboianu, directorul Bursei de Peste din Tulcea pentru PressHub.ro.

Acum, la sediul bursei, doar cativa paznici vin la program.
Pescarii raman insa optimisti. Asteapta sa treaca perioada de prohibitie, cand spera ca bursa va deveni functionala.

Citeste si Bursa de Peste de la Tulcea, inaugurata oficial. Investitia s-a ridicat la circa 6 mil. euro

Bursa de peste a fost deschisa cu 3 ani intarziere pentru ca din proiectul initial lipseau racorduri la utilitati, fapt care a pus in pericol si finantarea europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *