Bursa de Peste de la Tulcea, inaugurata oficial. Investitia s-a ridicat la circa 6 mil. euro

Bursa de Peste de la Tulcea, inaugurata oficial. Investitia s-a ridicat la circa 6 mil. euro

 

bursaBursa de Peste de la Tulcea, obiectiv de investitii finantat din Fondul European pentru Pescuit, a fost inaugurata oficial, astazi, in prezenta ministrului Petre Daea si a premierului Viorica Dancila. La eveniment a luat parte si secretarul de stat Daniel Botanoiu, precum si ministrii Carmen Dan si Razvan Cuc. Functionarea Bursei de Peste trebuie sa insemne comercializarea pestelui si a produselor din peste la un pret corect, calitatea confirmata a marfii si eliminarea speculei de pe piata neagra, facand ca resursa piscicola din Delta Dunarii sa merite o piata concurentiala cu adevarat functionala, arata intr-o postare pe FB secretarul de stat Daniel Botanoiu.

“Bursa de Peste de la Tulcea este proiect pe care pescarii din Delta il asteapta de mai bine de 10 ani. Cu mai bine de un an in urma, cand am preluat responsabilitatea guvernarii impreuna cu echipa de ministri pe care o conduc, proiectul de la Tulcea era un proiect blocat si putini mai credeau intre o perspectiva apropiata ca el sa devina operational”, a declarat premierul Viorica Dancila.

Resursa piscicola bogata din Delta merita o piata concurentiala cu adevarat functionala, avand in vedere ca agricultura si pescuitul contribuie semnificativ la economia judetului Tulcea si asigura locul de munca pentru aproximativ 30% din populatie.

Aceste cifre argumenteaza o data in plus importanta economica si sociala pe care o are noua Bursa de Peste din Tulcea, un proiect in valoare de aproape 6 milioane de euro, finantat din fonduri nationale si europene.

Totodata, astazi am anuntat un nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol, menit sa sprijine familiile de pescari si sa incurajeze prelucrarea produselor, a precizat Botanoiu.

Programul va include scheme de ajutor de stat pentru acvacultura si pentru sustinerea industriei alimentare de profil pentru locuitorii Deltei!

peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *