Buget de peste 22 miliarde de lei pentru Ministerul Agriculturii, in 2019

Buget de peste 22 miliarde de lei pentru Ministerul Agriculturii, in 2019

 

daeabrxMinisterul Agriculturii are, in 2019, un buget de 22,8 miliarde de lei, mai mare cu 12,4% fata de anul trecut, a declarat luni, ministrul Petre Daea, in Comisiile de specialitate reunite din Parlament, care au avizat favorabil propunerea de buget a MADR. 38,91% din suma totala alocata merge catre investitii, in timp ce 51,9% are ca destinatie sprijinul acordat producatorilor agricoli, cu 12,42% in plus fata de anul trecut, a precizat Daea.

Citeste si Un sat intreg retrocedat unei singure familii, in Arad!

Practic, MADR va avea la dispozitie pentru sprijinul acordat producatorilor agricoli 11,865 miliarde de lei, valoare sustinuta din fondurile provenite de la Uniunea Europeana, Fondul European de Garantare Agricola si Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, alaturi de cofinantarile de la bugetul national.

Citeste si Nicolae Sitaru: Pretul la porumb este stationar, undeva la 700 lei/tona. Graul, in schimb, are un pret mai bun

“Pentru functionarea institutiilor am prins in buget 3,45% din suma totala. Au sustinerea bugetara toate proiectele si programele care au acte normative care fie au fost de caracterul legilor, trecandu-se prin Parlament, sau Hotarari date prin Guvern de a sustine agricultura Tarii Romanesti”, a afirmat Daea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *