Bogdan Boboc, BASF: Solutiile digitate BASF pot fi accesate cu fonduri europene

Bogdan Boboc, BASF: Solutiile digitate BASF pot fi accesate cu fonduri europene

 

BASF este unul din cei mai mari furnizori de produse pentru protectia plantelor, cu un portofoliu larg: de la erbicide, fungicide, insecticide, seminte, tratamente pentru seminte, pana la aplicatii digitale.

Bogdan Boboc, Online & Digital Coordinator, BASF Agricultural Solutions Romania prezinta intr-un interviu exclusiv pentru FoodBiz.ro, cele trei proiecte digitale BASF care vin in ajutorul fermierilor si investitiile pe care acestia trebuie sa le faca pentru a le accesa.

”In ultimii doi ani, ne-am axat foarte mult pe solutiile de digitalizare in Romania, stim ca sunt de folos fermierilor si de aceea in acest moment avem trei solutii principale digitale in portofoliul nostru”, spune Bogdan Boboc, Online & Digital Coordinator, BASF Agricultural Solutions Romania

  1. AgAssist– aplicatie gratuita pentru smartphone si tableta care incorporeaza stirile, sfaturile, produsele BASF si meteo. Aplicatia poate fi personalizata in functie de culturile fermierilor.
  2. xarvio SCOUTING – aplicatie digitala gratuita pentru smartphone si tableta care identifica problemele plantelor, culturilor, insectelor si solului prin fotografiere si se recomanda un produs care ar putea sa ajute. Prin crearea unui cont si cu ajutorul locatiei, pozele vor fi salvate si pastrate putand vizualiza pe parcursul timpului istoricul culturii si problemelor avute.
  3. Parteneriat cu AGRIVI: constituie diversificarea portofoliului de solutii agro destinat fermelor. Programul pe calculator este o baza de date unde fermierul gestioneaza toate activitatile din ferma:  parcele, utilaje, stocuri, muncitori, resurse, etc., beneficiind totodata de prognoze meteo si imagini satelitare

”AgAssist si xarvio SCOUTING sunt aplicatii gratuite, iar pentru programul AGRIVI se cumpara o licenta valabila timp de un an de zile. Este o investitie mica, avand in vedere beneficiile. Este bine de amintit ca toate solutiile digitale si toate costurile pentru digitalizare se pot accesa si prin fondurile europene, este un avantaj pentru fermieri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *