Producatorii romani au renuntat la rosii si au trecut la castraveti

Producatorii romani au renuntat la rosii si au trecut la castraveti

 

tomatoSuprafetele cultivate cu legume s-au redus, in 2015, la majoritatea culturilor, iar drept urmare si productiile, potrivit datelor INS. Exceptia de la regula sunt castravetii, cultura la care a fost obtinuta o productie totala de 193.818 tone, media la hectar fiind de 15.293 de kilograme, ceea ce inseamna un avans fata de anul anterior de 12.592 de tone, adica un plus de 1.119 kg la hectar. Care au fost insa cauzele care au dus la aceasta situatie? Raspunsul il puteti afla la conferinta “Legume – Fructe: Filiera dialogului intre producatori si retaileri”, eveniment organizat de Modern Buyer, in colaborare cu Agrostandard si TMT PR, pe data de 24 Noiembrie 2016, la Hotel Caro din Bucuresti.

Evenimentul, unic pana la acesta ora pe piata din Romania, isi propune sa ofere producatorilor romani o perspectiva clara asupra nevoilor si asteptarilor a doua tipuri de cumparatori profesionisti – achizitori din retailul modern si din horeca. Acestia din urma vor mai puncta, prin intermediul unor studii de caz, reperele parteneriatelor incheiate astazi cu producatori nationali, proiecte inedite pentru incurajarea prezentei produsului romanesc la raft si, nu in ultimul rand, initiative cu privire la cresterea atractivitatii raioanelor de fructe si legume din magazinele pe care le reprezinta.

In sesiunea de Business Matchmaking producatorii pot avea discutii directe si schimburi de carti de vizita cu retaileri, operatori horeca si furnizori de solutii pentru intreaga industrie pentru depasirea eventualelor obstacole, dar si beneficiile obtinute de ambele parti.

Mai multe informatii puteti afla aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *