Camera Deputaților a aprobat, in calitate de Camera decizionala, programul privind acordarea de ajutoare de stat producatorilor de porci. Mai trebuie ca acesta sa primeasca acordul presedintelui Johannis si mai important, al oficialilor de la Bruxelles, ceea ce e mai complicat….. Cu 235 voturi „pentru”, 26 voturi „impotriva” si o abtinere, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege pentru aprobarea „Programului carne de porc din fermele romanesti”, prin care se acorda ajutoare de stat de 86 milioane de euro producatorilor din acest sector. Ajutorul se va acorda, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, producatorilor de carne de porc, persoanelor juridice sau persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale, si se va implementa dupa primirea deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat.
Citeste si Cum ar putea „disturba” piata Ajutorul de minimis de 10.000 euro pentru crescatorii de porci
Pentru a obtine acesti bani, producatorii trebuie sa livreze catre abatoare autorizate, in care se face clasificarea carcaselor de catre clasificatori autorizati, minimum 600 si maximum 100.000 de capete de porci grasi anual/beneficiar, indiferent de numarul exploatatiilor acestuia.