Agroland s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti

Agroland s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti

 

agrolandInca o companie cunoscuta din sectorul agricol s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Este vorba de Agroland, companie care opereaza cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania, care s-a listat, incepand din 1 martie 2021, pe piata AeRO, la aproape noua luni de la momentul listarii primei sale emisiuni de obligatiuni pe piata de la Bucuresti. “Vorbim despre o companie locala, care a demarat afacerea din Timisoara si a ajuns sa opereze cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania, acoperind aproape intreaga tara. Avem aici un plasament privat, care s-a derulat la sfarsitul anului 2020, prin care Agroland a ridicat 7,9 milioane de lei de la investitori, facand astfel primul pas catre listarea la Bursa de Valori Bucuresti. Compania este un partener al nostru deja prin faptul ca a listat cateva emisiuni de obligatiuni in valoare de peste 8 milioane de lei”, a declarat Radu Hanga, presedintele Bursei de la Bucuresti.

Demersul Agroland de a intra pe piata de capital a demarat in urma cu un an si jumatate, iar din punct de vedere al afacerii anul 2020 a fost unul fast pentru companie, a precizat Horia Cardos, actionar majoritar si director general Agroland.

“In urma cu doi ani am inceput sa lucram la conceptul care astazi va fi principalul vector prin care ne vom dezvolta, atat ca numar de puncte de vanzare, cat si ca cifra de afaceri. Este vorba despre conceptul pe care noi l-am numit Agroland Mega, care inseamna deschiderea de magazine cu suprafete de peste 500 – 600 de metri patrati, care pot sa expuna mult mai multe produse si, in consecinta, putem sa servim mult mai multe nevoi. Anul 2020 a fost unul fast din punctul nostru de vedere chiar daca situatia sociala a fost destul de complicata”, a spus Cardos.

Actiunile au fost listate pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB si sunt tranzactionate sub simbolul AG. Compania s-a infiintat in Timisoara in anul 1997 si a devenit in cativa ani cea mai mare companie din Romania care vinde produse pentru cresterea animalelor catre micii fermieri, potrivit informatiilor postate pe propria pagina de Internet.

In ultimii ani, gama de produse a companiei s-a diversificat puternic, in afara de puii de o zi, furaje si echipamente pentru ferme mici si medii, Agroland vinde si produse pentru gradinarit (seminte de legume si flori, butasi de trandafiri, vita de vie, arbusti si pomi fructiferi), dar si, hrana pentru animale de companie.

In 2015 s-a lansat conceptul de magazin “Agroland 1.000”, care vine in intampinarea clientilor cu o gama extinsa (minimum 1.000 de produse) pe domeniile mai sus mentionate. De asemenea, in 2017 s-a deschis primul magazin Agroland Mega langa Craiova, unde pe o suprafata de peste 250 mp sunt expuse peste 2.000 de produse, in anul 2018 la Liesti (Galati), iar in 2019 in orasele Braila si Giurgiu. Urmatorul magazin sub conceptul Mega a fost deschis in 2020 la Timisoara.

In prezent, compania detine cea mai mare retea de magazine cu profil agricol din tara, cu peste 250 de puncte de vanzare deschise la nivel national.

Agroland a inregistrat, la sfarsitul anului 2019, o cifra de afaceri care a depasit 30 milioane de euro, iar 2,2 milioane de clienti au trecut pragul magazinelor companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *