A treia revolutie agrara…

A treia revolutie agrara…

 

panel1Tehnologiile moderne câstiga tot mai mult teren in România, iar termeni precum digitalizare, a treia revolutie agrara, smartagrihubs sau agricultura pe verticala fac parte deja din vocabularul fermierului român, pentru care marea provocare in urmatorii ani constituie obtinerea unor productii tot mai mari cu costuri reduse, in incercarea de a face fata concurentei acerbe de pe piata. Despre toate aceste lucruri s-a discutat in cadrul celei de-a doua editii a conferintei FoodIntel Forum, desfasurata in data de 18 iunie la ASE Bucuresti, un eveniment care a reunit cei mai importanti oameni din agricultura, industria alimentara si HoReCa, alaturi de oficialitati.

Cu aceasta ocazie am aflat ce vom pune pe masa in urmatoarele decenii si care vor fi tendintele in sectorul alimentatiei de la Varujan Pambuccian, deputat in cadrul Comisiei pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor, dar si de la Florin Luca, economist sef CEC Bank, ce bani pot sa acceseze fermierii români pentru crearea de afaceri in mediul rural si de ce ar trebui acordata o atentie tot mai mare micilor fermieri, opinie sustinuta de Alexandru Potor, presedintele FNGAL.

Nu in ultimul rând, Viorel Marin ne-a vorbit despre SmartAgriHubs, un program menit sa aduca inovarea in fermele românesti. Gabriel Biris, partener fondator Casa de Avocatura Biris – Goran, le-a facut o serie de recomandari oamenilor de afaceri români pentru a-si securiza business-ul, atragând atentia autoritatilor ca statul ar trebui sa sprijine mediul de afaceri ceva mai mult pe partea de garantare, dupa modelul FGCR, institutie care a acordat garantii de peste 10 miliarde de lei, doar in 700 de cazuri fiind necesar sa fie onorata garantia!

Pe lista speakerilor din panelul dedicat “Interconectarii tehnologiei si finantarii in agribusiness, industria de produse alimentare, industria de bauturi si HORECA” s-au mai aflat Alina Toma, presedintele FGCR, Adrian Pintea, seful APIA si Gabriel Lospa din partea Siveco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *