40 milioane de euro pentru Programul Tomata!  Pentru toamna, la rectificare!

40 milioane de euro pentru Programul Tomata! Pentru toamna, la rectificare!

 

tomateLegumicultorii pot depune dosarele pentru Programul ”Tomata” pana la data de 15 mai 2020, iar termenul de livrare a productiei este de 15 iunie, suma totala alocata acestui program fiind de 40 de milioane de euro, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros. Ministerul Agriculturii ia in calcul si alocarea de fonduri pentru ciclul doi de productie, insa cel mai probabil acest lucru se va intampla la rectificarea bugetara. Pana in prezent au fost depuse 5.874 de dosare in Programul “Tomata”, cele mai multe in judetele consacrate, precum Olt, Dolj si Giurgiu.

Citeste si Sprijin cuplat de 5000 euro/ha pentru culturile de legume in spatii protejate!

La usturoi, in schimb, termenul de depunere a cererilor este 15 mai, iar livrarea productiei se poate face in perioada 1 iulie – 20 noiembrie.

Oros a precizat ca a solicitat ca acolo unde sunt mai mult de 500 de beneficiari intr-un judet, controalele sa se faca atat la inceputul rodirii, cat si la evaluarea productiei, iar unde sunt mai putini, Directiile Agricole Judetene (DAJ) vor avea posibilitatea sa faca un singur control, fie la inceputul rodirii, fie la evaluarea productiei.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Pana in prezent, au fost depuse 5.874 de cereri de catre beneficiarii Programului “Tomata”, iar judetele care au cel mai mare numar de solicitanti sunt Olt – 16.000, Dolj – 11.000, Giurgiu – 664, Prahova – 404, Ilfov – 351.

Referitor la Programul “Usturoiul”, au fost depuse cereri in judetele Olt – 81, Teleorman – 50, Buzau – 45 si Arad – 31.

Pentru toamna, mai vedem!

Anul acesta au fost alocate 40 de milioane de euro pentru Programul “Tomata”, pentru prima perioada, adaugand ca nu exclude alocarea altor sume in toamna, la rectificare, daca va fi nevoie.

In 2019, MADR a alocat 62 de milioane de euro doar pentru Programul “Tomata, dar “impactul macroeconomic nu a fost cel gandit la inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *