40 mil. euro pentru subventionarea primelor de asigurare a culturilor calamitate!

40 mil. euro pentru subventionarea primelor de asigurare a culturilor calamitate!

 

prime_asigurareMinisterul Agriculturii anunta fonduri de 40 mil. euro pentru subventionarea primelor de asigurare a culturilor afectate de seceta, sume ce vor putea fi accesate prin intermediul programului PNDR 2014-2020! In 2019, fermierii nu au atras nici macar 2 mil. euro prin acest program, de ce ar face-o acum?! Sesiunea de depunere a cererilor de finantare va fi lansata, in prima jumatate a lunii mai (in jurul datei de 11 mai, cel mai probabil), a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros. Sa speram ca interesul fermierilor pentru acest program va fi ceva mai mare in acest an, pentru ca in 2019 a fost mai degraba simbolic. Concret, in 2019, au fost semnate doar 998 de contracte de finantare si s-au cheltuit 1,75 milioane euro pe sM 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, animalelor si plantelor din cadrul PNDR 2014-2020.

Ministrul Oros spune ca se asteapta la ceva mai mult anul acesta, pentru ca „a simplificat mult procedurile pentru acest sprijin”. Mai ramane sa si vedem rezultatele…

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

In 2020 an, va fi deschisa o singura sesiune, iar subventia va fi de 70% din valoarea politei de asigurare pentru toata lumea, inclusiv pentru fermierii mari (55%, anul trecut)

Saptamana trecuta, Oros declara ca in jur de 3 milioane hectare de culturi ar fi compromise, in diferite proportii, din cauza secetei care a afectat, in special, sudul tarii si judetele din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *