Oros: Majoritatea tarilor au cerut ca termenul de depunere a PNS sa fie 30 martie 2022

Oros: Majoritatea tarilor au cerut ca termenul de depunere a PNS sa fie 30 martie 2022

 

Ministrul interimar al Agriculturii Adrian Oros a declarat la BucharestFoodSummit ca este foarte probabil ca Planul National Strategic (PNS) sa fie depus la Bruxelles undeva la finele lunii martie, anul viitor, dupa cum au solicitat mai multe alte state membre.

Solicitarea vine in contextul in care pe data de 10 decembrie ar urma sa apara regulamentele, ceea ce reprezinta practic legislatia secundara pe baza careia se creioneaza primul draft al PNS. Pana atunci, insa, vor avea loc consultari cu principalele asociatii pe domeniile pe care acestea le reprezinta pentru a se afla care este pozitia lor.

“Consultarile vor avea loc toata luna, la finele lui noiembrie-inceputul lui decembrie se voteaza regulamentele, dupa cum au spus cei de la CE.

Abia atunci se creeaza legislatia secundara pe baza careia se creioneaza primul draft al PNS. In paralel, printr-un program cu Banca Mondiala am organizat workshop-uri si discutam despre aceste eco-scheme cu mai multe state – Polonia, Ungaria, Croatia, Italia, Austria.

Incercam sa analizam impreuna anumite tipuri de eco-scheme care s-ar potrivi conditiilor pedoclimatice si modului de organizare a agriculturii in aceste tari. In paralel, si asociatiile noastre prin COPA-COGECA discuta problema eco-schemelor, fiecare lucreaza, scopul este de a absorbi toti banii dupa 2025”, a declarat la BucharestFoodSummit Adrian Oros.

Cea de-a patra editie a BucharestFoodSummit, cel mai important eveniment din agribusiness-ul romanesc pentru acest final de an, a debutat in data de 28 octombrie. Seria de evenimente continua pana pe data de 25 noiembrie.

Surs: FoodBiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *