Un roman consuma 4 felii de salam de Sibiu pe an. Putin, dar bun…

Un roman consuma 4 felii de salam de Sibiu pe an. Putin, dar bun…

 

SIBIU

s2Consumul de salam de Sibiu in Romania se ridica la 4 felii pe cap de locuitor pe an, in crestere usoara fata de 3 – 3,5 felii inainte de obtinerea Indicatiei Geografice Protejate (IGP) in anul 2016. Din pacate, carnea de porc folosita ca materie prima este importata in intregime, de inteles, de altfel, in conditiile dificile prin care trece sectorul cresterii porcilor in Romania. “La consum, noi suntem cu felia, 4 felii pe cap de locuitor anual. Salamul de Sibiu are o tinta ca si target – mediu plus – trebuie sa ti-l permiti – de aceea am prezentat anul acesta zona de feliere. Eram cam tot asa si inainte de obtinerea IGP – poate 3- 3,5 felii, dar suntem pe o zona de crestere. Faptul ca suntem pe crestere si nu pe scadere pe noi ne bucura. Partea de feliate se dezvolta foarte bine (…) Incercam sa aducem mai multi consumatori in zona feliatelor. Ea ne ajuta foarte mult pentru ca este mai usor pentru oameni sa incerce un pachetel de 10-14 lei, decat un baton de salam”, a declarat, vineri, Carmen Gavrilescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) intr-o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Salamul de Sibiu este promovat timp de trei ani (2018-2020) in Romania, Spania si Italia, cu ajutorul unui grant european in valoare de 1,5 milioane de euro obtinut de Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS). Incepand din 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, din care fac parte sase producatori – Angst, Aldis, Agricola, Scandia Food, si Reinert si Cris-Tim, a anuntat ca 1 noiembrie va deveni ” Ziua Nationala a Salamului de Sibiu”.

Salamul de Sibiu a fost recunoscut in anul 2016 cu distinctia europeana a calitatii Indicatie Geografica Protejata (IGP), fiind primul produs romanesc din categoria carne procesata.

SALAMSB

s1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *