Ultimele noutati APIA privind platile in avans! Cati fermieri au primit banii!

Ultimele noutati APIA privind platile in avans! Cati fermieri au primit banii!

 

poza_kmenPaul Kmen, directorul general adjunct al APIA, a declarat la Bucharest Food Summit ca, la acest moment, agentia se afla in plin proces de autotizare a platilor in avans, circa 700.000 fermieri, din totalul de 850.000, primind deja banii. Din 2007 si pana in prezent, APIA a atras fonduri de 26 miliarde de euro. “Pe partea de 2019, suntem in plin proces de autotizare a platilor in avans, la acest moment, am autorizat aproximativ un miliard de euro, din care 15 milioane de euro sunt pe masuri de piata, restul fiind platile directe pe hectar. Nu autorizam in functie de marime, ci daca dosarele sunt in regula sau nu, daca pot sa indeplineasca conditiile de eligibiltate. In momentul de fata, avem platiti 700.000 fermeieri, din totalul de 850.000”, a declarat Paul Kmen.

El a mai precizat ca pana pe 30 noiembrie se finalizeaza plata avansului, urmand ca din data de 1 decembrie sa demareze plata finala.

“Sunt dosare care nu au putut intra in plata atat din cauza problemelor la controlul pe teren, cat si din cauza faptului ca anumite scheme de plata nu pot fi platite in avans, deoarece nu pot fi calculate cuantumurile”, a afirmat Kmen.

Cat despre fermierii cu probeme, acestia vor intra cu totii la plata odata cu demararea platii finale, dupa data de 1 decembrie, a mai precizat Kmen.

“Conform regulamentului UE, termenul limita de efectuare a platilor este 30 iunie 2020, dar noi incercam sa platim toti fermierii in masura in care nu au probleme pana pe data de 1 martie”, a mai precizat Kmen.

La plata avansului au intrat si crescatorii de ovine si caprine, exceptia fiind crescatorii de vaci, ultimii pe lista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *