Ucraina asteapta productie record de grau, rusii ceva mai rezervati

Ucraina asteapta productie record de grau, rusii ceva mai rezervati

 

combinaUcraina asteapta o productie record de grau, in acest an, de 28,8 mil. de tone, cu o medie la hectar de 4,36 tone, fata de 3,82 tone, anul trecut. Pe de alta parte, rusii sunt ceva mai rezervati cu privire la recolta de cereale, fiind atinse randamente si o calitate mai degraba satisfacatoare, pana la acest moment. Cele mai mari temeri sunt legate de graul de primavara, la care recoltatul intarzie. Pana la acest moment, au fost recoltate 4,7 mil. ha de cereale si leguminoase, ritm superior celui din 2018.

Citeste si Recoltatul la grau, dependent de vreme

La cereale, productia obtinuta deja se ridica la 19,3 milioane de tone (15,8 mil.tone in perioada similara din 2018), media fiind de 4,06 to/ha (in 2018, 3,76 to/ha).

Graul a fost recoltat pe 3,9 mil. ha, cu o medie de 4,14 to/ha, atingandu-se o productie de 16,1 mil. tone. La orz, media este de 4,03 to/ha, fiind atins un volum de 2,8 mil. tone. Rapita este in curs de recoltare, cu o medie de 2,12 to/ha, potrivit Agritel.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *