Tranzactie pe piata cafelei: 5 to go si Mozaik Investments devin parteneri

Tranzactie pe piata cafelei: 5 to go si Mozaik Investments devin parteneri

 

MOZAIKFinalul de an este marcat de o tranzactie importanta pe piata cafelei din Romania, prin parteneriatul recent semnat dintre 5 to go si Mozaik Investments. Cel mai mare lant de cafenele din Europa de Est si cea mai accesata franciza din Romania va incepe anul 2020 alaturi de Mozaik Investments, care a decis sa se alature 5 to go in calitate de actionar (35%). Modelul de business ramane neschimbat, compania care a fondat 5 to go, alaturi de Radu Savopol si de Lucian Badila, ramane actionar majoritar, cu 65% din actiuni.

„In contextul unei piete internationale efervescente, aceasta tranzactie vine sa confirme potentialul 5 to go si sa ofere si mai multa incredere antreprenorilor pentru a accesa o franciza, bazandu-se pe un parteneriat de succes. Nu am spus niciodata cuvinte mari despre noi, ci am vrut sa demonstram prin fapte ca un astfel de business poate creste frumos. Ne dorim sa mentinem acest business solid si le multumesc partenerilor de la Mozaik ca ne ofera acces la o viziune mai ampla despre succes si dezvoltare, pe linie locala si regionala”, a declarat Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

Citeste si O treime din exploatatiile agricole din Romania sunt conduse de femei!

Parteneriatul va sustine obiectivele de dezvoltare stabilite, de crestere a numarului de locatii la nivel local, dar si de dezvoltare catre pietele regionale. Mozaik sustine antreprenorii, oferindu-le vizibilitate si intregul know-how pentru a se dezvolta, prin expertiza echipei si a celor doi fondatori.

Cu o evolutie spectaculoasa a numarului de locatii, de la 10 deschise la finalul anului 2015, la aproape 150 la final de 2019, in crestere cu 50% fata de anul precedent, planurile de dezvoltare 5 to go vor fi intarite prin viziunea lui Sacha Dragic, co-fondator Mozaik, omul de afaceri ce a reusit sa creeze una dintre cele mai mari retele de locatii de retail, de peste 1.200 la numar.

„Ne bucuram sa fim parteneri cu 5 to go pentru ca are toate ingredientele pe care noi le cautam atunci cand investim: brand puternic, campion local si lider de piata pe segmentul sau, condus de un antreprenor dinamic, cu o echipa extraordinara in spate. In acelasi timp, credem ca povestea 5 to go este inca la inceput si are in continuare un potential foarte mare de crestere atat pe plan local, cat si regional. Noi suntem aici sa amplificam aceasta dezvoltare si sa conturam astfel un parteneriat de incredere cu Radu si cu intreaga retea a francizatilor 5 to go”, a declarat Vlad Busila, Managing Partner Mozaik Investments.

5 to go a demonstrat, din 2015 pana in prezent, ce inseamna sa dezvolti, cu munca si dedicare, un brand 100% romanesc de succes. Bilantul anului 2019 numara o cifra de afaceri de peste 8 milioane euro, cu aproape 70% peste cea din 2018 si 450 de locuri de munca oferite. O dovada a succesului este si cota de piata de 31,3% pe care 5 to go a inregistrat-o in 2018 in Romania, pe segmentul lanturilor de cafenele.

Citeste si Seceta si arsita, cele mai mari provocari pentru fermierii romani!

Pentru 2020, 5 to go vizeaza o cifra de afaceri de peste 12 milioane euro, 100 de noi locatii, cu potential mai mare de dezvoltare in afara Bucurestiului, si peste 300 de noi locuri de munca R Parteneriatul dintre 5 to go si Mozaik Investments a fost posibil prin intermediul profesionalismului si implicarii Filip & Co pe partea juridica si Kreston, pe zona fiscala si de audit financiar, pentru Mozaik Investments, precum si al echipei IC Legal condusa de Ion Chivu, Managing Partner, care a reprezentat 5 to go.

Despre 5 to go

5 to go a luat nastere in 2015, iar in prezent este aproape de pragul de 150 de locatii si este cel mai mare lant de cafenele din Europa de Est, dar si cea mai accesata franciza din Romania. Radu Savopol si Lucian Badila sunt fondatorii 5 to go, cei care au adus pe piata HoReCa din Romania conceptul inovator de pret unic pentru toate produsele comercializate.

Sub sloganul „Smile, there’s coffee!”, 5 to go ofera consumatorilor un spatiu cald si prietenos, unde cafeaua este actorul principal. Cafeaua folosita este una cu o aroma intensa, corpolenta, cremoasa, ce se constituie intr-un amestec unic, creat special pentru lantul de cafenele 5 to go. Pentru ca cifra 5 reprezinta elementul de structura a brandului, echipa 5 to go ofera clientilor 5 motive principale sa revina in una dintre cafenelele din grup: gustul, profesionalismul, rapiditatea, diversitatea si stilul de viata.

Despre Mozaik Investments

Mozaik Investments este un fond de investitii care a luat nastere in 2018 prin parteneriatul dintre un antreprenor de succes, Sacha Dragic, si un veteran in private equity, Roland Haas si care are in spate mai multi investitori privati, atat locali cat si regionali. Mozaik urmareste sa investeasca in companii cu potential ridicat de crestere oferind capital si know how financiar in schimbul unei participatii minoritare. Sumele investite variaza intre 1 si 5 milioane de euro, iar perioada de investitie poate ajunge si la 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *