Topul tarilor cu cele mai mari vanzari de pesticide in UE. Romania, pe locul sase!

Topul tarilor cu cele mai mari vanzari de pesticide in UE. Romania, pe locul sase!

 

pesticide1Franta este tara cu cele mai mari vanzari de pesticide la nivelul UE, in timp ce Romania ocupa locul sase! In 2018, in topul tarilor cu cele mai mari vanzari de pesticide din UE s-au aflat Franta, Spania, Italia, Germania (cei mai mari producatori agricoli din Uniune) si Polonia, arata datele Eurostat, potrivit Agerpres. De altfel, Franta, Spania, Italia si Germania acopera impreuna doua treimi din vanzarile anuale de pesticide in UE, in frunte fiind Franta cu peste 80 milioane de milioane de kilograme in 2018. Comparativ, in Romania in anul 2018 vanzarile de pesticide s-au situat la aproximativ 11 milioane de kilograme pe an.

Citeste si Agricultura din UE o ia pe o cale gresita, sustin producatorii de porumb!

In 2018, cele mai mari volume de vanzari pe categorii de pesticide vandute au fost inregistrate la Fungicide si bactericide (45%), urmate de Ierbicide (32%), Insecticide si acaricide (11%).

Datele Eurostat arata ca cele mai mari cresteri ale vanzarilor de pesticide, in 2018 comparativ cu 2011, au fost inregistrate in Cipru (94%), Austria (53%), Franta (39%) si Slovacia (38%). La polul opus, s-au aflat Portugalia (minus 43%), Irlanda ( minus 28%) si Cehia (minus 27%), cu cele mai mari scaderi ale vanzarilor de pesticide. Scaderi ale vanzarilor au mai fost semnalate si in Italia, Olanda, Belgia si Romania. In perioada 2011-2018, vanzarile de pesticide in UE au ramas stabile la 360 milioane de kilograme pe an.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

Franta, Spania, Italia si Germania sunt principalii producatori agricoli din UE, reprezentand impreuna 51% din suprafata totala utilizata in agricultura in UE si 49% din terenul arabil din UE.

pesticide2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *