Top 5 producatori de cafea la nivel mondial

Top 5 producatori de cafea la nivel mondial

 

cafeaIn lume exista peste 70 de tari care produc cafea, dar majoritatea productiei globale provine de la primii cinci producatori: Brazilia, Vietnam, Columbia, Indonezia si Etiopia. Daca cei mai mari producatori sunt cunoscuti, trebuie sa avem in vedere si ca oricand putem avea parte de surorize. 1. Brazilia – Productia de cafea a jucat un rol esential in dezvoltarea Braziliei si continua sa fie o forta motrice in economia tarii. Potrivit Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA), Brazilia ar trebui sa produca 58 de milioane de saci de cafea de 60 de kilograme in anul de marketing 2019-20, reprezentand mai mult de o treime din productia mondiala.

2. Vietnam
Relativ nou in comertul international de cafea, Vietnamul a devenit rapid unul dintre cei mai mari producatori. In anii 1980, Partidul Comunist a facut un mare pariu pe cafea, iar productia a crescut cu 20% pana la 30%, in fiecare an, in timpul anilor 1990, transformand complet economia natiunii. Este de asteptat ca Vietnamul sa produca 32,2 milioane de saci de cafea de 60 de kilograme, in perioada 2019-2020, conform USDA.

3. Columbia
Columbia este renumita pentru cafeaua de calitate si este de asteptat sa produca 14,3 milioane de saci de cafea de 60 de kilograme in sezonul 2019-20.
Timp de cativa ani, incepand cu 2008, culturile de cafea columbiene au fost lovite de o boala a frunzelor cunoscuta sub numele de rugina de cafea. Productia a scazut, dar de atunci a revenit pe masura ce tara a inlocuit copacii cu soiuri rezistente la rugina. Columbia ocupa locul doi in productia de cafea arabica, milioane de oameni la nivel mondial preferans aroma ei blanda, bine echilibrata.

4. Indonezia
Locatia si climatul Indoneziei au ajutat-o sa ajunga in topul producatorilor de boabe de cafea robusta. Productia totala, inclusiv robusta si arabica, este de 10,7 milioane de saci de 60 de kilograme in anul de marketing 2019-2020. In Indonezia, exista 1,2 milioane de hectare de culturi de cafea; fermele mici si independente reprezinta marea majoritate a productiei, fiecare detinand peste un hectar. e.

Indonezia produce mai multe tipuri de cafele specializate foarte cautate, dintre care cea mai interesanta este Kopi Luwak. Recoltata din fecalele civetelor de palmier asiatice, are o aroma distinctiva si unica, fiind una dintre cele mai scumpe boabe de cafea din lume.

5. Etiopia
Etiopia a recastigat locul 5 in sezonul 2018-2019, fiind de asteptat sa produca 7,3 milioane de saci de 60 de kilograme in anul de marketing 2019-2020. Etiopia este cel mai mare producator de cafea din Africa, avand programate exporturi record in anul de marketing 2019-2020, conform USDA.

Sursa https://www.investopedia.com/articles/investing/091415/5-countries-produce-most-coffee.asp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *