Tasty Farm, afacerea care a reusit sa treaca de la productie la procesare in doar 5 ani

Tasty Farm, afacerea care a reusit sa treaca de la productie la procesare in doar 5 ani

 

tastyProgramul Start-Up Nation are succes si in randul producatorilor de legume si fructe. Un astfel de exemplu este cel al antreprenorului Gheorghe Stanciu din Cornetu, judetul Ilfov, care in doar cativa ani a reusit nu doar sa infiinteze o livada de meri, ci si sa treaca si la pasul urmator: procesarea. Astfel, mica afacere de familie demarata in 2014 ca plantatie pomicola superintensiva in localitatea ilfoveana, pe o suprafata de 1,5 ha, s-a dezvoltat in 2017, dupa accesarea programului Start-Up Nation si obtinerea finantarii pentru producerea de suc de legume si fructe.

La recomandarea Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Pomicola Baneasa, Gheorghe Stanciu a a inclus in lantul de productie doua noi etape pentru valorificarea optima a productiei celor 1700 pomi fructiferi (meri si pruni) – depozitarea si prelucrarea fructelor, potrivit Imm.gov.ro

„Cu sprijinul obtinut prin programul Start up Nation, mica noastra afacere a capatat un alt profil fata de cel initial”, a afirmat Gheorghe Stanciu. Finantarea obtinuta prin Start-Up Nation a fost folosita pentru achizitionarea unei linii de prelucrare a sucului de mere, a unei camere frigorifice si a unei masini autoutilitare.

„Ne consideram inca la inceput de drum si ne confruntam cu dificultatile inerente de a intra pe o piata puternic concurentiala. Startul l-am luat, ramane sa ne mentinem in cursa”, a mai spus antreprenorul.

Despre Tasty Farm

Tasty Farm detine si exploateaza in regim familial o livada, de pomi fructiferi situata la aproximativ 20 km sud-vest de Bucuresti, in apropierea localitatii si padurii Ordoreanu.

Plantatia a fost proiectata si infiintata cu sprijinul Institutului de Cercetare si Dezvoltare Pomicola Baneasa in anul 2014, beneficiind astfel de solutii moderne atat pentru alegerea materialului saditor, constand din soiuri valoroase si omologate stiintific, cat si pentru configurarea solutiilor agro-tehnice de intretinere si dezvoltare.

Pentru a se obtine o fructificare de calitate superioara, livada a fost proiectata de tip intensiv, cu formarea pomilor in palmeta oblica si sistem de irigare prin picurare. Intervalul dintre randurile de pomi este cultivat cu trifoi pitic, care prin incorporare in sol aduce pe cale naturala un aport substantial de azot, necesar in nutritia pomilor.

Citeste si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”

In procesuk de productie, sunt folosite merele din livada proprie, procesul de pasteurizare pastrand sucul proaspat timp de un an. Sucurile sunt livrate prin curier in toata tara. Comenzile se pot face prin intermediul site-ului propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *