Specialist: 2018 a fost un an bun pentru legumicultori, pentru ca preturile au fost mai mari

Specialist: 2018 a fost un an bun pentru legumicultori, pentru ca preturile au fost mai mari

 

lacatus_rosii2018 a fost un an bun in legumicultura, pentru ca si preturile au fost mai mari, in contextul in care pe piata consumatorii cauta tot mai mult produse romanesti, a declarat Dr.Victor Lacatus, fost director stiintific al ICDLF Vidra si unul dintre fondatorii Cooperativei Legume de Vidra, la emisiunea In Gradina Danei de la Tvr1. Din punct de vedere al climei, putem vorbi insa de un an capricios, care si-a pus amprenta asupra productiei de legume.

Temperaturile ridicate de la inceputul anului 2018 i-au determinat pe multi cultivatori sa riste si sa se apuce de semanat cu mult mai devreme decat ar fi fost normal pentru spatiile protejate. Au riscat mult, intr-adevar, pentru ca in martie, cand temperaturile au scazut, in lipsa unor sisteme de incalzire care sa poata face fata frigului, in multe solarii plantele au degerat (50-60%, in unele cazuri).

Citeste si Seminte oferite gratis tuturor celor care vor sa cultive si sa manance legume si fructe romanesti!

Specialistul atrage atentia legumicultorilor ca fara o centrala termica este greu sa se apuce foarte devreme iarna de semanat si facut rasaduri. Oricum, trebuie mentionat faptul ca vorbim de costuri foarte mari, iar in noptile in care temperatura scade pana la minus 15 grade Celsius si mai bate si vantul, cheltuielile pot ajunge si la 500 de lei/noapte.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *