Spanacul, o cultura mai degraba ignorata de legumicultorii romani

Spanacul, o cultura mai degraba ignorata de legumicultorii romani

 

spanaculSuprafetele cultivate cu spanac in spatii protejate in Romania nu sunt foarte mari, asa cum se intampla si cu alte plante precum ridichile, varza rosie sau guliile ca sa nu mai vorbim de urzici…Vorbim de 45 de hectare de spanac cultivat in spatii protejate, de pe care se obtine o cantitate de 779 de tone, potrivit datelor comunicate Agrostandard de INS. Si aceasta in ciuda faptului ca fiind bogat in substante nutritive, spanacul este recomandat in alimentatie, pentru ca asigura circa jumatate din necesarul zilnic de vitamina A, numai din consumul unei singure cesti. De asemenea, spanacul ofera 14% din necesarul zilnic de vitamina C, dar si alte substante cum ar fi fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre. Mai multe informatii despre ceea ce se cultiva in serele si solariile din Romania puteti afla insa din Studiul de Piata “Legume de sera si solarii in Romania”, realizat de Agrostandard, o radiografie la zi a legumiculturii romanesti in spatii protejate.

Citeste si EXCLUSIV. Primele rosii romanesti apar pe piata intr-o saptamana! Producatorul, un fost fotbalist

Studiul, unic pe piata romaneasca, isi propune sa fie un instrument de lucru util achizitorilor din retailul modern sau din HoReCa si furnizorilor de inputuri care doresc sa identifice potentiali parteneri din randul producatorilor din diverse zone ale tarii.

One thought on “Spanacul, o cultura mai degraba ignorata de legumicultorii romani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *