Somon transgenic, scos la vanzare in Canada

Somon transgenic, scos la vanzare in Canada

 

somonO data cu aparitia somonului transgenic in farfuriile consumatorilor din Canada, organizatiile ecologiste au denuntat lipsa unei etichete obligatorii si au cerut supermarketurilor sa scoata de la vanzare aceste produse. “Este primul animal modificat genetic care ajunge pe piata si consumatorii canadieni vor deveni, fara sa stie, primii cobai”, a declarat Thibault Rehn, reprezentant al Organizatiei Vigilance OGM. Societatea americana AquaBounty Technologies a anuntat vanzarea a circa 5 tone filet de somon transgenic pe piata canadiana, dupa ce in mai a obtinut acordul autoritatilor sanitare. Ministerul Sanatatii si al Agentiei Canadiene a alimentelor (ACIA) estima in primavara ca acest somon este “este la fel de sanatos si nutritiv pentru oameni si animale ca si somonul clasic”.

“AquaBounty nu a dezvaluit unde au fost vandute filet-urile de somon OMG si suntem socati sa descoperim acum ca au ajuns pe piata”, a declarat Lucy Sharrat, reprezentant al Retelei Canadiene de Actiune asupra Biotehnologiilor (RCAB).

Somonul transgenic este crescut in Panama, dar AquaBounty incearca sa ii produca direct in l’Île-du-Prince-Edouard, in estul Canadei. Somonul transgenic creat de AquaBounty contine o gena de hormoni de crestere care ii permite sa creasca mai repede decat ceilalti somoni. Astfel, el poate ajunge la talie adulta in 16-18 luni, in loc de 30 luni in cazul somonului din Atlantic.

Citeste si Cel mai mare abator din Romania se afla in judetul Botosani si are afaceri de peste 40 mil.euro

Organizatiile consumatorilor si ecologistii incearca sa convinga marii distribuitorii sa refuze vanzarea somonului transgenic.

Sursa: Agrisalon.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *