Sam Mills, o poveste romaneasca de succes international! Pastele fara gluten produse la Satu Mare ajung in 50 de tari

Sam Mills, o poveste romaneasca de succes international! Pastele fara gluten produse la Satu Mare ajung in 50 de tari

 

sammUn producator de paste fara gluten din Satu Mare dicteaza regulile pe piata de profil la nivel european! Sam Mills, companie fondata de un antreprenor roman, a intrat pe aceasta nisa in urma cu 12 ani, ajungand in scurt timp cel mai mare producator din Europa. Si nu doar atat, a reusit sa “traga” dupa el intreaga piata internationala, nu doar din punct de vedere al pretului, ci si al calitatii. Daca la inceputurile activitatii sale, pastele gluten free se produceau in general pe baza de orez, acum porumbul este materia prima de baza.

Cat priveste pretul, a devenit cu mult mai avantajos pentru cumparatori, de altfel, acesta este si un atu important care a contribuit la succesul companiei romanesti la nivel global.

Citeste si Auchan l-a recrutat pe Florin Capatana

Sam Mills dispune de o unitate de productie cu o capacitate de 24.000 tone pe an, produsele fiind exportate in circa 50 de tari. Cele mai importante piete externe sunt Cehia, Polonia, Slovacia, in timp ce piata locala atrage doar 4% din productie. Materia prima provine in mare parte (80%) din Romania, porumbul fiind achizitionat in general de la producatorii din zona Satu Mare. Sam Mills detine a doua cea mai mare moara de porumb din Europa cu o capacitate de 500 tone pe zi.

O poveste romaneasca de succes international, care a inceput in momentul in care firma a obtinut certificarea Crossed Grain, ceea ce i-a permis sa colaboreze cu circa 80% din marile lanturi de retail din Europa si America si sa atinga o cifra de afaceri de 8 mil. euro (adica 9% din veniturile obtinute la nivel de grup), dupa cum a declarat recent Ioana Bercean, Managing Director Export Branch Sam Mills.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Sam Mills, companie specializata in paste si mixuri pe baza de porumb produse la fabrica de la Satu Mare, a fost primul producator roman acreditat Crossed Grain.

O piata la inceput de drum

Produsele alimentare fara gluten reprezinta unul dintre segmentele de piata din FMCG cu cele mai mari rate de crestere. La nivel mondial, piata produselor fara gluten este evaluata la 4.48 miliarde USD in 2018 si se estimeaza ca va cunoaste o crestere cu 7.6% in anii imediat urmatori, ajungand la 6.47 milarde USD in 2023.

Piata produselor fara gluten este dominata de produsele de patiserie (paine, paste, biscuiti, dulciuri), iar Europa este regiunea cu cel mai ridicat ritm de crestere.

In Romania, datele ARIG arata ca piata produselor fara gluten cunoaste o crestere de peste 25% in ultimii 3 ani, bazandu-se pana acum in principal pe importurile de produse certificate, tara noastra avand cel mai mare ritm de crestere la nivel european. Consumul de produse fara gluten a crescut direct proportional si in Romania, ajungand la valoarea de 44 milioane de lei in 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *