#RomaniaFunctioneaza. Peste 70% din Romania munceste mult

#RomaniaFunctioneaza. Peste 70% din Romania munceste mult

 

romania_functioneazaSuntem prinsi in criza economica si in tensiunile situatiei de urgenta. Peste 1.200.000 mii de oameni someaza tehnic sau definitiv. Ce nu stim clar este daca ne putem intoarce la viata noastra de consum excesiv in toate directiile? Exact in aceeasi perioada magazinele alimentare si pietele sunt pline de marfa! Aceasta marfa este produsa de oameni care muncesc zi de zi, uneori mai mult decat in perioadele normale. FoodBiz-ul cu exceptia capatului de lant din HoReCa functioneaza la parametrii aproape maximi atat in agribusiness, cat si in productie alimentara, productie de bauturi, retail mai ales cel mare si mediu, cei mici sufera. HoReCa este la limita disparitiei.

Trebuie sa ne aducem aminte imediat ca in Romania astazi se munceste, nu numai online, ci si pe campuri, in gradini, in livezi, in fabrici, in toate retelele mari de difuzare, inventandu-se mecanisme de business din ce in ce mai perfectionate. Adaptandu-se la o situatie de criza: ciudata, nesigura si amenintatoare!

FoodBiz.ro, Agrostandard.ro, Economistul.ro si nu numai incearca sa se uite la ceea ce functioneaza, pentru ca avem nevoie de aceasta functionare ca de aer.

Maine, de la fata locului, Mihail Coman, directorul general al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura (ICDP) Pitesti Maracineni o sa ne explice cum se munceste zi de zi ca sa se asigure fermierilor si gradinarilor productia de plante si pomi fructiferi obligatorii pentru existenta.

Gheorghe Voica ne arata din livezile lui cum se face astazi performanta.

Mihai Ungurenus, un antreprenor multidisciplinar munceste de la rasaritul soarelui pana tarziu in noapte si in fabrica de procesare carne si in livada stiintific performanta si-n complexul agroturistic turistic de clasa internationala pe care-l pune pe picioare, si multi altii pe care o sa-i vedeti impreuna cu noi, azi la noapte si maine muncesc!

Ca sa putem reporni ceea ce NU functioneaza, ca sa putem contrabalansa Criza si sa recuperam pierderea economica, TREBUIE sa-i sprijinim pe cei care muncesc astazi pentru ca toti ceilalti sa putem respira si spera.

#RomaniaFunctioneaza doar daca scriitorii si cititorii sunt alaturi neconditionat de Producatori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *