„ROMANIA VAZUTA DIN TRACTOR” porneste la drum peste o saptamana

„ROMANIA VAZUTA DIN TRACTOR” porneste la drum peste o saptamana

 

patriciaDemersul jurnalistic „ROMANIA VAZUTA DIN TRACTOR”, o premiera pentru Romania, va incepe in data de 1 iulie din apropierea Craiovei (judetul Dolj) si se va incheia la Ovidiu (judetul Constanta), aproape de malul marii. Timp de 21 de zile jurnalista Patricia Pop si echipa sa tehnica va strabate 600 km, va trece prin 67 de localitati aflate in sudul Romaniei (Campia Romana, Baraganul, Dobrogea), va opri in 12 dintre acestea si va vorbi cu numerosi proprietari de ferme zootehnice, de cultura mare, legumicultura, pomicultura si viticultura dornici sa-si promoveze produsele si zona in care activeaza.

Patricia Pop va traversa Romania la volanul unui tractor, va servi romanilor cele mai frumoase povesti ale fermierilor, le va propune ca destinatii de vacanta locuri mai putin batute de turisti si, nu in ultimul rand, va aduce in fata publicului mancaruri specifice zonelor prin care va trece, rasfatandu-ne, chiar daca doar vizual, cu preparate gatite de ea si invitatii ei din produsele obtinute de la fermieri.

“Vom arata ca o caravana, tractorul ARBOS seria 5130 asigurat de Groupama, 3 masini frumoase portocalii de la partenerul nostru de mobilitate SIXT, o echipa de filmare profesionista care va asigura imaginea traseului si a fermelor pe care le vom vizita, o persoana vigilenta care va fi cu ochii pe tot ceea ce vom face si care va surprinde cu imagini foto si video momente savuroase din timpul filmarilor si de pe parcursul traseului, dar si o persoana tehnica care se va asigura de buna functionare a tractorului. Impreuna vom incerca sa va aratam Romania, asa cum este ea, necoafata, uneori transpirata, adesea cu manecile suflecate, gata de munca, dar zambitoare si primitoare prin bratele deschise ale fermierilor care ne vor gazdui si ne vor aseza la masa lor, pentru a le asculta povestile. Vom sta de vorba cu oamenii locului, in incercarea de a le arata si alte valente, poate nedescoperite, ale muncii lor. Am fost ademeniti cu invitatii care includ meniuri savuroase ce valorifica sublim productia locala: tartine cu icre de crap, branzeturi de capra, piftie de cocos, bors de peste, pastrama de berbecut, gasca umpluta la cuptor, peste in saramura sau prajit, porc la protap si salate din legume de sezon. Dupa zile de traseu si ore intregi petrecute in camp, la soare, vom ajunge in locatii in care ne vom putea racori cu sucuri din fructe proaspete si ne vom relaxa la piscina. Suntem asteptati de fermieri mai mari sau mai mici, cu posibilitati pe masura, dar am fost asigurati ca toti vor contribui la “condimentarea” acestui traseu, astfel incat la final sa avem o imagine complexa si reprezentativa a sudului Romaniei”, spune Patricia Pop.

Proiectul „ROMANIA VAZUTA DIN TRACTOR” s-a bucurat de sprijinul fermierilor si al unor companii cu activitate in domeniul agricol (Carmeuse, Arbos Romania, Groupama Asigurari, Patria Bank, APPR, Expert Agribusiness, Ameropa, Agromec Stefanesti, Nucifere Regia), dar si din partea retelei de magazine Kaufland Romania, partener principal. Partener media este postul national de televiziune AGRO TV.

Demersul jurnalistic „ROMANIA VAZUTA DIN TRACTOR” va putea fi urmarit pe platformele de socializare: Facebook (pe paginile Romania vazuta din tractor si Jurnal agricol de calatorie), pe canalul de YouTube Jurnal agricol de calatorie, dar si pe pagina de Instagram Romania vazuta din tractor. Jurnalul scris ca si materialele video vor putea fi urmarite atat pe site-ul www.jurnalagricoldecalatorie.ro, cat si pe site-ul partenerului oficial Kaufland Romania, www.kaufland.ro si AGRO TV www.agro-tv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *