RO.aliment va invita la expo-conferinta „Produsul Romanesc – gust autentic, cadru european”

RO.aliment va invita la expo-conferinta „Produsul Romanesc – gust autentic, cadru european”

 

gustul alesRO.aliment organizeaza, pentru al patrulea an consecutiv, expo-conferinta „Produsul Romanesc”, cel mai apreciat eveniment dedicat preparatelor veritabile romanesti, in data de 6 iunie 2019, la Hotel Caro Bucuresti. Este intalnirea anuala a producatorilor, procesatorilor si furnizorilor de produse si servicii pentru toate ramurile conexe industriei agro-alimentare din Romania cu buyeri din marile retele de magazine, autoritati, asociatii de profil, experti si oameni de stiinta.

Evenimentul este organizat cu sprijinul asociațiilor partenere: Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL), Asociația Romana a Carnii (ARC), Asociatia Specialistilor din Morarit – Panificație din Romania (ASMP), ROMALIMENTA si Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR) si sponsorilor Ocean Fish, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA), Diana, Aqua D&P si KUK Romania.

„De patru ani, promovam necesitatea educarii consumatorului, din dorința de a-l indrepta spre produsele autentice romanesti. Prin acestea, ne referim la acele alimente care sunt realizate cu materii prime produse in Romania, procesate in țara noastra si care au savoarea preparatelor de odinioara, ce ne aduce aminte de gustul bucatelor puse pe masa de bunicile noastre in copilarie. Astfel, ne asiguram ca rețetele romanesti vor fi transmise generațiilor viitoare, care vor avea si ele apetit pentru produsele ce fac parte din mostenirea noastra. De aceea, organizam in fiecare an expo-conferinta Produsul Romanesc, in care adresam cele mai importante intrebari autoritatilor si asociatiilor de profil, pentru a putea pune industria agro-alimentara romaneasca pe o traiectorie sustenabila”, a declarat Claudia Bocean, General Manager RO.aliment, organizatorul evenimentului.

„Gustul Ales” – distincția ce va diferențiaza de competiție

In cadrul expo-conferintei „Produsul Romanesc”, este organizat concursul „Ora de bun gust”, creat din dorinta de a premia excelenta in materie de gusturi si preparate veritabile romanesti. Un juriu format din specialisti si participanti deopotriva vor degusta si vor vota produsele inscrise, ponderea voturilor fiind de 50-50.

Fiecare produs este incadrat la una dintre urmatoarele categorii: produse lactate (cascavaluri neafumate, produse lactate acidofile, branza de burduf etc.), carne artizanal, carne industrial (crud-uscate, fiert-afumate), ready-meal, dulciuri/panificație artizanal (paine, fursecuri etc.), legume-fructe procesate (zacusca, dulceata, gemuri), bauturi alcoolice si non-alcoolice (sucuri de fructe, vinuri, vinars), preparate din peste.

Produsul cu cel mai mare punctaj de la fiecare categorie va fi recompensat cu trofeul „Gustul Ales”. In mod special, vor fi acordate trofee indiferent de categoria din care fac parte, astfel: un premiu acordat produsului care va avea cel mai mare punctaj total si un premiu pentru produsul care va primi cele mai multe voturi din partea consumatorilor.

Vor fi acordate si trei premii speciale din partea juriului: Noutate (premiul pentru produsul lansat in 2019), Sanatate (premiul oferit produsului cu cele mai multe beneficii pentru sanatate) si Special (premiul pentru procesul tehnologic deosebit si continutul de ingrediente inovatoare).

Fiecare castigator va primi trofeul „Gustul Ales”, diploma ce garanteaza validitatea premiului, dar si acoperire media in publicatiile partenere. Lista completa a premiantilor de anul trecut o puteti consulta aici. Perioada de inscrieri se inchide vineri, pe 24 mai, ora 18:00. Nu ratati sansa de a obtine recunoasterea pe care produsul dvs o merita. Pentru inscrieri, introduceti datele dvs. aici.

Intalniri 1-to-1 cu buyerii hipermarketurilor

Pentru a asigura o piața de desfacere alimentelor romanesti, de patru ani facilitam intalniri intre producatorii mici si medii din orice segment din zona food cu reprezentanti din departamentele de buying din cadrul marilor rețele de magazine. Selgros, Carrefour, Metro au fost inca de la prima editie alaturi de noi, fiind deschisi si bucurosi sa guste produse noi romanesti, care sa le consolideze raftul cu alimente autohtone. De-a lungul anilor, am asistat la stabilirea unor relatii deosebite, ce s-au concretizat cu listarea produselor participantilor pe rafturile hipermarketurilor.

Daca sunteti producator, va puteți seta intalnirea cu retailul prin confirmarea participarii la conferința pana pe data de 31 mai 2019, completand acest formular.

Expoziție B2B dedicata procesatorilor

Fie ca sunteti producator/procesator, fie ca sunteti furnizor de servicii sau produse pentru industria alimentara, puteti avea un stand in cadrul expo-conferinței si sa va prezentati oferta celor 200 de persoane asteptate, printre care si retaileri, distribuitori, autoritati si asociatii de profil. Pentru oferta, ne puteti scrie pe office@roaliment.ro sau ne puteti contacta telefonic la numarul de telefon 0744 162 991.

„Produsul Romanesc – gust autentic, cadru european”

In contextul european actual, tema principala a expo-conferintei este „Gust autentic, cadru european”. Mai mult ca oricand, anul acesta legatura dintre temele europene si produsul romanesc este un subiect actual. Si nu doar pentru ca, pentru jumatate de an, Romania detine, pentru prima oara, presedintia Consiliului Uniunii Europene, ci mai ales ca, in acest an, se configureaza viitoarea forma a pietei alimentare europene. Acum au loc dezbaterile pentru trasarea viitorului Politicii Agricole Comune (PAC) 2021-2027.

Citeste si Grindina a facut prapad in podgoriile din Prahova si Buzau. 80% din productia de struguri, compromisa

Tot acum se pregatesc masurile impuse de o serie de regulamente ce privesc ambalajele, siguranta alimentara, ingredientele, legislatie care, desi votata acum, va intra in vigoare din 2020-2021.

De aceea, va indemnam sa va alaturați expo-conferintei „Produsul Romanesc”, pentru a ne pregati pentru anii si cerintele ce vor veni, dezbatand si afland ce ne rezerva viitorul. Pentru inscrieri, trebuie sa completati acest formular.

Despre RO.aliment

Infiintata in urma cu patru ani, revista de specialitate RO.aliment se adreseaza specialistilor din industria agro-alimentara, dorind sa realizeze conexiuni intre cererea si oferta din tara noastra. Prin cele patru editii tiparite anual, publicatia prezinta cele mai noi informatii tehnice in domeniu, realizeaza studii de impact, de schimbare a gusturilor consumatorilor si analizeaza tendintele ce vor marca industria in urmatoarea perioada.

Citeste si Romania reala! Se fura pana si albinele de pe camp…

Concomitent, revista RO.aliment organizeaza patru evenimente in fiecare an: seminarul Nutritie. Nutrienti. Sanatate, expo-conferinta „Produsul Romanesc”, Ingredients Show si seminarul Etichetare. Siguranța. Etica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *