Razboiul painii, ambalata sau neambalata?!

Razboiul painii, ambalata sau neambalata?!

 

PAINE_NEAMBALATARazboiul painii sau mai precis preferinta romanilor pentru un anumit fel de paine, fie ca vorbim de varianta ambalata sau neambalata trece intr-o noua faza! Recent, Universitatea din Bucuresti a facut public un studiu potrivit căruia virusul Sars-Cov-2 s-ar putea transmite prin consumul de pâine neambalata. Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase – ROMPAN a luat pozitie, insa: painea si produsele de panificatie fabricate si comercializate nu reprezinta un vector de transmitere a coronavirsului!

“Nu trebuie sa alarmam populatia si sa transmitem informatii false in ceea ce priveste transmiterea virusului prin intermediul alimentelor, cu atat mai mult prin intermediul painii, un produs prezent pe masa oricarui roman. Toate produsele de panificatie se fabrica cu respectarea tuturor regulilor de siguranta alimentara, iar la comercializarea produselor de panificatie ambalate sau neambalate se aplica masuri suplimentare la locurile de vanzare, in sensul ca vanzarea se realizeaza cu respectarea regulilor de igiena impuse”, a declarat Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase pentru AGERPRES.

Declaratia presedintelui ROMPAN vine in urma aparitiei in spatiul public a unui studiu potrivit caruia virusul Sars-Cov-2 s-ar putea transmite prin consumul de paine neambalata.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) au transmis ca pana in prezent nu exista dovezi potrivit carora virusul Sars-Cov 2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *