Principalele mega tendinte globale, teme ale webinarului Aon 2024 Client Trends

Principalele mega tendinte globale, teme ale webinarului Aon 2024 Client Trends

 

Aon Romania, unul dintre liderii globali in brokerajul de asigurari corporate, a organizat webinarul 2024 Client Trends Report, in data de 20 iunie, pe tema actualelor mega tendinte de la nivel global care pot influenta mediul de afaceri. Eugen Anicescu – CEO Aon Romania, Adrian Löw-Vesa – Head of Health Solutions, Aon CEE si Cosmin Neagu – Client Director, Aon Romania au discutat despre expuneri precum comertul, forta de munca, tehnologia si schimbarile climatice si cum pot fi ele gestionate eficient pentru succesul afacerilor.

Comertul este afectat de o crestere constanta a numarului de restrictii in ultimii ani, de dificultati aparute in lantul de aprovizionare, care genereaza intreruperi costisitoare, atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere al reputatiei companiei si de riscuri politice, in contextul in care 60% din PIB este influentat de rezultatele alegerilor care urmeaza, cu efecte semnificative pe termen lung.

Instabilitatea geopolitica este o preocupare majora pentru intreprinderi. S-a putut observa impactul sau in ultimele luni in Orientul Mijlociu si – pe o perioada mai lunga – in Ucraina. Comertul dintre economiile indepartate din punct de vedere geopolitic reprezinta aproape 20% din comertul global cu bunuri, dar aproape 40% din comertul cu produse concentrate la nivel global. In prezent se constanta orientarea tot mai multor companii catre nearshoring, ca strategie operationala pentru depasirea riscurilor aparute pe parcursul etapelor de aprovizionare cu bunuri si produse”, a declarat Eugen Anicescu, CEO, Aon Romania (foto).

Pentru a controla dificultatile aparute care afecteaza lantul de aprovizionare este nevoie ca factorii de decizie din companii sa se foloseasca de datele pe care le au la dispozitie, sa inteleaga furnizorii si ecosistemul in care ruleaza afacerile, astfel incat sa fie acoperiti in cazul unor eventuale dificultati cu care s-ar putea confrunta.

Evolutiile tehnologice au ajutat organizatiile sa creasca eficienta operationala, sa conecteze forta de munca si sa stimuleze cresterea afacerilor. Cu toate acestea, aceste progrese au expus, de asemenea, companiile la riscuri noi, in evolutie, cum ar fi instrumentele bazate pe inteligenta artificiala care alimenteaza forta de munca, creand in acelasi timp noi expuneri prin fraudarea securitatii datelor. Tehnologia accelereaza intr-un ritm fara precedent, iar inovatiile bazate pe Inteligenta Artificiala ridica o serie de intrebari, inclusiv proprietatea intelectuala ca o clasa de active, abordarea impactului asupra locurilor de munca si a cerintelor fortei de munca si modul de valorificare a noilor tehnologii pentru a stimula cresterea afacerilor.

Pe masura ce se preconizeaza ca frecventa si severitatea atacurilor cibernetice va creste, cea mai eficienta metoda de protejare este anticiparea acestora si pregatirea angajatilor pentru a fi in masura sa recunoasca si sa evite astfel de atacuri, in conditiile in care erorile umane fac ca aceste riscuri sa se concretizeze. Totodata, companiile pot apela la consultanta si transferul riscului, pentru a acoperi in mod eficient evenimentele cibernetice”, a declarat Cosmin Neagu – Client Director, Aon Romania.

Schimbarile climatice au dus la cresterea frecventei evenimentelor meteo nedorite. De la nivel global, unde vorbim in prezent despre inundatii in desert, piata locala se confrunta cu multiple provocari cauzate de schimbarile climatice: seceta, grindina, inundatiile si furtunile afecteaza in fiecare an culturile producand daune majore si pun in pericol stabilitatea intregii industrii agricole.

De la riscuri acute: cutremure, uragane, inundatii – evenimente rare care pot sa aiba impact violent, la riscuri cronicizate, cand creste frecventa de aparitie iar efectele sunt majore, este necesar sa fie avute in vedere solutiile de asigurare, atat cele clasice dar si cele parametrice, care in unele cazuri se pot cumula si protejeaza companiile de riscurile generate de schimbarile climatice.

Zona de resurse umane este provocarea viitorului, iar beneficiile oferite angajatilor sunt cele care pot face o diferenta notabila in atragerea si retentia fortei de munca. Rezultatele Benefits Survey Results 2024 ne arata ca beneficiile oferite prin programe de wellbeing includ, in ordinea importantei, urmatoarele: terapie psihologica (in proportie de 60%) programe pentru managementul stresului (40%) si abonamente la sala de sport (34%).

Gestionarea fortei de munca in actualul context volatil necesita inovare si utilizarea datelor disponibile. Angajatii se asteapta sa primeasca mai mult decat un salariu. Ca raspuns, organizatiile echilibreaza costurile cu capacitatea de a oferi o experienta convingatoare angajatilor”, a declarat Adrian Löw-Vesa – Head of Health Solutions, Aon CEE.

Aceste patru megatendinte sunt strans legate intre ele. Factorii de decizie din companii recunosc ca nu isi pot permite sa ia in considerare aceste tendinte in mod izolat in timp ce incearca sa-si gestioneze afacerile intr-un context tot mai complex si au nevoie de date relevante pentru a fi in masura sa ia cele mai bune decizii pentru succesul afacerii.

Despre Aon Romania

Aon Romania este filiala locala a Aon plc (NYSE: AON), lider mondial in furnizarea de solutii de management al riscului, brokeraj de asigurari si reasigurari, consultanta resurse umane si externalizare de servicii. Aon plc acorda cele mai bune servicii clientilor sai, combinand solutii de risc inovatoare si eficiente cu expertiza tehnica a resurselor sale la nivel mondial. Aon plc a fost numit in mod repetat cel mai bun broker din lume, cel mai bun intermediar de asigurari, cel mai bun intermediar in reasigurari, cel mai bun consultant privind beneficiile pentru angajati si manager captive de catre surse multiple din industria de profil. Vizitati aon.com pentru mai multe informatii despre Aon.

Aon Romania este unul dintre cei mai importanti brokeri de asigurari din Romania, oferind servicii profesionale societatilor comerciale si institutiilor financiare. Aon dezvolta strategii bazate pe date si livrate de experti, ce reduc volatilitatea cu care se confrunta clientii, ajutand la maximizarea performantelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *