Presedintele ASAS: Am mari indoieli ca se cunosc stocurile de la rezervele de stat

Presedintele ASAS: Am mari indoieli ca se cunosc stocurile de la rezervele de stat

 

grau_rezervaPresedintele ASAS, Valeriu Tabara, spune ca are “mari indoieli” in ceea ce priveste cunoasterea reala a stocurilor din rezervele de stat. El s-a aratat nedumerit si de faptul ca rezervele stat cumpara grau prin intermediari la preturi mai mari decat cele din piata. Si din pacate, nu sunt singurele nereguli. “Repet, eu am mari indoieli ca la aceasta data se cunosc stocurile. Mai mult, mi se pare o aberatie, daca este adevarat ca rezervele de stat cumpara grau prin intermediari cu peste 900 de lei tona, in timp ce pretul de piata este 0,65 si 0,75 lei pe kilogram, adica cel mult 750 de lei tona. Diferenta aceasta ar trebui sa mearga direct la fermieri nu la intermediari, de aceea trebuie sa stim exact ce rezerve avem.

Si acest lucru se intampla nu numai la grau, ci si la ulei, la floarea soarelui. Mi se pare un mare haos in piata romaneasca si mai ales o neglijare in sistemul de rezerve si nu numai de surse pentru asigurarea rezervelor, dar este valabil acest lucru si pentru supermarketuri, respectiv de unde se aprovizioneaza si cat este durabilitatea bazei de aprovizionare”, a declarat Agerpres Valeriu Tabara.

Rezervele de stat au constituit de-a lungul timpului tinta a numeroase critici, din cauza neregulilor semnalate in activitatea institutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *