Premiera in apicultura. Primul centru pentru masuratori morfometrice acreditat la albine

Premiera in apicultura. Primul centru pentru masuratori morfometrice acreditat la albine

 

Primul centru din tara pentru masuratori morfometrice la albine din cadrul Oficiului Judetean pentru Zootehnie Cluja fost inaugurat in data de 9 septembrie la Floresti, judetul Cluj. Dotarile din cadrul centrului – microscoapele si instrumentele de ultima generatie au ca scop controlul stupinelor de elita si de multiplicare privind puritatea raselor de albine Apis Melifera Carpatica.

Prin inaugurarea acestui Centru de Masuratori Morfometrice la albine (primul acreditat in Romania), se asigura conditiile tehnice de implementare a Normelor Metodologice de aplicare a Legii Apiculturii.

De serviciile acestui laborator vor beneficia atat stupinele de elita si multiplicare, in mod direct, cat si stupinele de productie, in mod indirect, deoarece vor avea garantia achizitionarii unui material biologic omologat.

La inaugurare au participat ministrul Agriculturii Adrian Oros, Bela Vaida, directorul Agentiei Nationale pentru Zootehnie, precum si Marian Irinei, consilierul ministrului pe probleme de apicultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *