Pomicultorii mai au si acum mere din productia anului 2018. Nici cu 50 bani/kg nu reusesc sa le dea direct de acasa

Pomicultorii mai au si acum mere din productia anului 2018. Nici cu 50 bani/kg nu reusesc sa le dea direct de acasa

 

M32018 a fost un an greu pentru pomicultorii romani, care nu au reusit sa-si vanda productia din cauza recoltei mari. Asa se face ca si la acest moment unii dintre ei mai au prin depozite sau magazii mere pe care n-au reusit si nu reusesc in continuare sa le vanda. Si vorbim de preturi derizorii: 50 de bani/kg. Si cand te gandesti ca prin alte parti, la chinezi, de exemplu, se cauta cu disperare mere, dupa recolta slaba din 2018, preturile atingand chiar cel mai mare nivel din ultimul deceniu. Citeste si Top producatori mere in UE. Romania, locul trei

Daca nu reusesc sa la vanda direct de acasa, producatorii romani sunt nevoiti sa vina la piata, poata doar-doar sa mai dea ceva, dupa cum ne-a povestit un pomicultor din Dambovita, care are o livada de circa 3 ha. Spune ca, in prezent, are in depozite circa 20 de tone de mere pe care nu mai poate sa le tina, deoarece au venit caldurile. Le da ieftin, si cu 50 bani/kg ar fi multumuit, numai sa scape de ele…Diin pacate, nimeni nu vrea sa le ia….

Citeste si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”

Spre comparatie, kilogramul de tomate trece de 12-13 lei/kg, ca sa nu mai vorbim de cirese…Merele romanesti incep de la 1,5 lei/kg, in schimb. In magazine, este marfa destula, dar din import, iar preturile incep de la 2,99 lei/kg.

M1

M2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *