Peste 13 milioane de euro pentru grupurile de producatori prin PNDR 2020

Peste 13 milioane de euro pentru grupurile de producatori prin PNDR 2020

 

LEGUMELEAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a lansat, in data de 26 iunie 2019, o noua sesiune de primire a cererilor de finantare pentru infiintarea si functionarea grupurilor de producatori in sectorul agricol si in cel pomicol, prin submasurile 9.1 si prin 9.1a din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sesiunea se desfasoara in perioada 26 iunie 2019, ora 9:00 – 30 septembrie 2019, ora 16:00, iar alocarea financiara anuala este de 7.729.354 euro pentru submasura 9.1 „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol” si de 5.300.811 euro pentru submasura 9.1a „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol”.

Pragul minim al punctajului pe care trebuie sa il intruneasca o cerere de finantare pentru depunere este de 10 puncte.

Citeste si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”

„Lansam azi o noua sesiune de depunere a proiectelor de investitii dedicata grupurilor de producatori, cu o alocare financiara anuala de peste 13 milioane de euro pentru sectoarele agricol si pomicol. Sprijinul financiar acordat prin PNDR 2020 este directionat pentru a sustine infiintarea si functionarea grupurilor de producatori, astfel incât sa se poata asigura valorificarea in comun a produselor agricole ale membrilor, dar si integrarea pe piata a producatorilor primari prin adaptarea productiei acestora la cerintele pietei si comercializarea in comun a productiei lor. De asemenea, fondurile pe care le punem acum la dispozitia fermierilor pot fi utilizate pentru a asigura imbunatatirea performantelor generale si cresterea veniturilor generate de exploatatiile agricole si pentru crearea si promovarea lanturilor scurte de aprovizionare”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil si nu poate depasi suma maxima de 100.000 euro/an si 10% din valoarea productiei comercializate in primii cinci ani de la recunoastere. Sprijinul, acordat in baza unui plan de afaceri, este forfetar, degresiv, platit in transe anuale, pentru o perioada care nu poate depasi 5 ani de la data la care grupul de producatori a fost recunoscut.

Citeste si Seminte oferite gratis tuturor celor care vor sa cultive si sa manance legume si fructe romanesti! Calendarul targurilor din primele trei luni

Cererile de finantare se depun on-line pe pagina de internet a Agentiei, www.afir.info, pâna in data de 30 septembrie 2019, ora 16:00 sau pâna la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii de fonduri nerambursabile au la dispozitie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agentiei, la sectiunea Investitii PNDR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *