Patria Bank lanseaza APIA SAPS Plus, un produs care ofera fermierilor pana la 160% finantare din adeverinta APIA

Patria Bank lanseaza APIA SAPS Plus, un produs care ofera fermierilor pana la 160% finantare din adeverinta APIA

 

Patria Bank, banca locala cunoscuta pentru expertiza sa in finantarea din domeniul agro si un partener dinamic al fermierilor, anunta lansarea noului produs Patria APIA SAPS Plus, care ofera pana la 160% finantare din valoarea subventiei oferita prin adeverinta APIA.

Partener de peste 12 ani al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si al FGCR (Fondul de Garantare al Creditului Rural), Patria Bank ofera celor care beneficiaza de Subventia APIA, in baza conventiilor tripartite semnate cu cele doua institutii, doua tipuri de finantari: creditul APIA si noul produs APIA SAPS Plus.

Clasicul credit Patria APIA ofera finantare de pana la 90% din valoarea adeverintei, pana la momentul incasarii subventiei APIA, fiind destinat finantarii capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA (SAPS), a schemei de ajutor de stat reglementata de HG nr. 1179/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor – ameliorare rase si de catre beneficiarii  Masurii 14 – Bunastarea animalelor (pasari si porcine).

In fiecare an, deschidem printre primii “sezonul APIA”, acceptand adeverinte din primele zile de cand agentia de plati incepe sa le elibereze. Si in 2022 am inceput sa finantam beneficiarii de adeverinte APIA inca de la jumatatea lunii martie, la acest moment avand deja cateva sute de solicitari.” spune Cezar Adrian Paladie, Manager Regional Agro, Patria Bank.

Incepand de anul acesta, Patria Bank lanseaza Patria APIA SAPS Plus, un nou produs care se adreseaza tuturor antreprenorilor care exploateaza suprafete agricole mai mari de 50 ha, beneficiari ai subventiei SAPS, in baza conventiei privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA. Valoarea creditului APIA SAPS Plus poate fi de pana la 160% din sumele cuvenite din subventia APIA SAPS,  finantarea acordandu-se pe o perioada de pana la 28 luni.

“Pentru noi este important ca reusim sa fim alaturi de fermieri in momentele cheie ale ciclului de productie, oferindu-le sprijin si finantare atunci cand au cu adevarat nevoie. Mai ales ca lucrarile agricole nu pot astepta, ele au mersul lor, dictat de natura si de ciclicitatea specifica. Cu noul produs, finantarea cu sume chiar si de 160% din adeverinta APIA SAPS, oferim rapid capitalul necesar producatorilor agricoli pentru intensificarea lucrarilor de primavara, setand astfel premisele pentru o buna recolta anul acesta. Investitiile in cresterea productivitatii si a capacitatii de productie sunt cu atat mai necesare anul acesta, cu cat cererea de produse agricole este in crestere foarte mare, pe fondul contextului regional.” a mai spus Cezar Adrian Paladie, Manager Regional Agro, Patria Bank.

In ultimii 3 ani (2019 – 2021), volumul finantarii prin credite APIA in Patria Bank s-a ridicat la peste 230 de milioane de lei, 60% din volume mergand catre beneficiari organizati sub forma de SRL, cu suprafete mai mari, in timp ce din punct de vedere numeric, beneficiarii din grupul de producatori agricoli, PFA si intreprinderi individuale au fost mai numerosi (60% din total beneficiari). Totodata, cei mai multi fermieri care au contractat un credit APIA de la Patria Bank, respectiv 80% dintre ei, au o cifra de afaceri de pana in 500.000 de euro/an. In ceea ce priveste numarul angajatilor, peste 90% dintre producatorii agricoli beneficiari au sub 5 angajati.

Pe langa sprijinul financiar acordat prin echipa dedicata specializata, Patria Bank fiind printre putinii finantatori din sectorul bancar cu o divizie dedicata agriculturii, banca se implica activ si in activitati conexe de suport al dezvoltarii agriculturii locale. De exemplu, pentru sustinerea si dezvoltarea canalelor de distributie si de vanzare pentru producatorii agricoli, cei mici si foarte mici, Patria Bank sustine www.malltaranesc.ro – platforma creata de Asociatia Crestem Romania Impreuna – un instrument digital de promovare si vanzare de produse artizanale si produse agricole ale producatorilor locali. In aceeasi directie, Patria Bank promoveaza si sprijina demersurile de asociere, prin parteneriatul strategic cu Fundatia pentru Dezvoltarea Agriculturii, sustinand proiectele de stimulare a constituirii de asociatii si cooperative agricole si urmarind facilitarea accesului acestora in retelele marilor retaileri.

Totodata, Patria Bank este unul dintre cei mai activi parteneri ai FGCR – Fondului de Garantare a Creditului Rural – oferind credite cu garantie acoperite de FGCR pentru realizarea productiei agricole si piscicole de catre fermierii si procesatorii de produse agricole, a investitiilor in agricultura, acvacultura precum si implementarea proiectelor co-finantate din Programul National de Dezvoltare Rurala si Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *