Parlamentarii Romaniei, groparii sau salvatorii fermierilor?

Parlamentarii Romaniei, groparii sau salvatorii fermierilor?

 

secetaAlianta pentru Agricultura si Cooperare atrage atentia Parlamentarilor ca mai au o sansa sa indrepte raul facut prin respingerea amendamentului privind alocarea sumei de un miliard de lei pentru plata despagubirilor la seceta din 2020 prin votul de maine, 2 martie. «Preveniti in ultimul ceas intrarea in colaps a fermierilor ale caror afaceri sunt puse pe butuci! Cutitul a ajuns la os, tara fierbe ! Disperarea fermierilor va fi din ce in ce mai mare si ii va mana spre gesturi extreme, manifestatii si actiuni incontrolabile spontane si/sau organizate, atat la nivel local cat si la sediile administratiei centrale», se arata intr-o scrisoare deschisa a Aliantei adresata parlamentarilor.

Scrisoare deschisa

PARLAMENTARII ROMANIEI, GROPARII SAU SALVATORII FERMIERILOR?

Stimati membri al Parlamentului Romaniei,

Fermierii romani reuniti in Alianta pentru Agricultura si Cooperare multumesc parlamentarilor care au depus si sustinut prin vot amendamentul la Legea Bugetului pentru 2021 privind suplimentarea bugetului MADR cu suma de 1 miliard de lei, necesara pentru acordarea despagubirilor in cazul culturilor de primavara afectate in anul 2020 de seceta pedologica fara precedent in ultimii 50 ani!

Sectorul agro-alimentar autohton, care aprovizioneaza cu hrana populatia, trebuie sa ramana un sector economic strategic, de interes national pentru guvern si pentru legislativul Romaniei.

In cel mai scurt timp, vor deveni vizibile repercusiunile lipsei de coerenta si neducerii la indeplinire a angajamentelor asumate fata de fermierii Romaniei. Dezastrul va fi cuantificat total pana la 30 iunie 2021, cu efect asupra veniturilor pe care le va genera acest an agricol in PIB-ul tarii.

Va prevenim ca fermierii nu uita! Asa cum isi amintesc cu apreciere si eterna gratitudine de un barbat politic care si-a asumat, prin implicare si promptitudine, salvarea agriculturii romanesti in 2007, intr-un alt moment de cumpana, la fel vor tine minte si pe cei care au adus grave prejudicii acum ! Este o solicitare legitima sa se aprobe amendamentul de a acorda despagubirile pentru culturile calamitate de seceta primavara trecuta, pentru ca sa putem relua ciclul de productie si a da din nou paine tarii !

Daca votul din 25 februarie 2021 a fost unul politic, atunci tot politic trebuie actionat pentru a se remedia aceasta situatie, iar maine, 2 martie 2021, este ziua in care puteti sa aratati ca mai meritati o sansa, ca fermierii care v-au votat nu au gresit si ca va pasa de rezilienta sectorului agro-alimentar si de sustenabilitatea producerii de hrana de calitate superioara la preturi accesibile pentru consumatori si corecte pentru producatorii autohtoni.

Daca sursele concrete de finantare indicate de initiatorii amendamentului pentru prevederea sumei necesare pentru acordarea despagubirilor aferente culturilor de primavara calamitate nu sunt suficiente, atunci veniti cu surse suplimentare, dar preveniti in ultimul ceas intrarea in colaps a fermierilor ale caror afaceri sunt puse pe butuci !

Cutitul a ajuns la os, tara fierbe! Disperarea fermierilor va fi din ce in ce mai mare si ii va mana spre gesturi extreme, manifestatii si actiuni incontrolabile spontane si/sau organizate, atat la nivel local cat si la sediile administratiei centrale.

Pentru garantia asigurarii hranei populatiei, cu certitudine se pot gasi solutii imediate!

In numele tuturor membrilor si organizatiilor membre ale celor 4 organizatii:
Pro Agro Ion Arion
LAPAR Nicolae Vasile
UNCSV Mircea Baluta
APPR Nicolae Sitaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *