Nouriel Roubini: Urmeaza o criza economica fara precedent

Nouriel Roubini: Urmeaza o criza economica fara precedent

 

roubiniProfesorul Nouriel Roubini, unul dintre cei mai mari economisti ai lumii, a declarat pentru BBC ca va urma o criza adanca, care poate dura 10 ani, si pe care intreaga omenire o va depasi cu mare dificultate. Vor fi domenii de activitate cu zeci de mii de angajati care pur si simplu vor disparea. Profesorul Roubini, poreclit dr. Doom pentru previziunile sale sumbre, este cel care a anticipat criza economico-financiara din 2008. Chiar daca economia globala se va recupera in acest an, recuperarea va fi „anemica”, a avertizat Roubini, subliniind ca recesiunea ce se va instala la nivel global va fi „fara precedent”.

„In timpul crizei financiare globale productia a avut nevoie de trei ani pentru a scadea. De data aceasta nu a durat trei ani, nici macar trei luni. In trei saptamani, a existat o cadere brusca a fiecarei componente”, a spus economistul pentru BBC.

Citeste si #RomaniaFunctioneaza. Sorin Minea: Industria alimentara se clatina grav

Profesorul Nouriel Roubini a mai declarat ca recuperarea va fi in „U”, sau chiar „ceva mai aproape de un L”. O recuperare in forma de U inseamna ca economia va scadea si isi va reveni dupa o perioada prelungita de evolutie lenta. O recuperare in forma de L este si mai drastica, o cadere brusca si o stationare acolo o perioada lunga de timp.

Evolutia economica va fi urmarea pierderilor de locuri de munca atat in tarile bogate, cat si in cele sarace, ca urmare a blocajelor generate de eforturile pentru combaterea virusului.

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *