Minunea de la AFIR a tinut doar doua zile

Minunea de la AFIR a tinut doar doua zile

 

AFIRDupa ce in data de 25 mai, toata lumea se minuna de performanta celor de la AFIR, adica in doar cateva minute erau epuizate fondurile pentru doua submasuri (submasura 4.3 A — Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice si submasura Submasura 7.2 — Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, componentele de infrastructura rutiera din zona montana si non-montana) aferente acestui an, au inceput si intrebarile. Urmarea: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale a dispus trimiterea corpului de control al MADR la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pentru ancheta, in urma numeroaselor sesizari primite. Cel mai mult sufera insa cei care isi doresc aceste fonduri, in conditiile in care pana la finalizarea anchetei, sesiunea de evaluare a proiectelor pentru aceste sub-masuri se suspenda.

In data de 25 mai, AFIR anunta ca Fondurile pentru infrastructura de acces agricola s-au epuizat in sase minute de la deschiderea sesiunii, respectiv miercuri la ora 9,00, in acest interval fiind depuse 25 de proiecte in valoare de 24,44 milioane de euro,
Pentru sesiunea 25 mai — 31 octombrie 2016, submasura 4.3 A — Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice, beneficia de o alocare de 20 milioane de euro.

De asemenea, AFIR a anuntat ca si alocarile financiare pentru Submasura 7.2 — Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, componentele de infrastructura rutiera din zona montana si non-montana, aferenta sesiunii anuale 2016, au fost epuizate.

Astfel, de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, ora 9,00, au fost depuse 46 de proiecte in valoare de 45 milioane de euro pentru infrastructura rutiera din zona montana si 107 proiecte, cu valoarea de 105,8 milioane de euro in celelalte zone. Cele mai multe proiecte au fost depuse in judetele Cluj, Bistrita Nasaud si Neamt, pentru zona montana, si in Cluj, Timis si Bacau pentru restul teritoriului. Submasura 7.2 are, pentru sesiunea din 2016, o alocare de 360 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *