Grupul Michelin a prezentat la Agriplanta cele mai noi anvelope agricole dezvoltate de companie. Este vorba de anvelopa EVOBIB, o anvelopa dotata cu tehnologie de ultima generatie „2 in 1” pentru tractoare de mare putere (>200 CP) echipate sau care pot fi echipate cu Sistemul central de umflare a anvelopelor CTIS. Avand la baza tehnologia design-ului evolutiv, anvelopa EVOBIB ofera cea mai buna performanta pe camp printr-o amprenta la sol cu 20% mai mare, la presiune scazuta, si pe drum, prin stabilitate la viteza mare datorita profilului median continuu.
In plus, datorita adaptabilitatii la cele doua tipuri de rulare, ajuta la reducerea semnificativa a costurilor de operare, se arata intr-un comunicat al companiei. In 2017, EVOBIB a fost premiata cu medalia de Aur pentru inovatie la SIMA Innovation Awards, o competitie internationala dedicata dezvoltarilor tehnologice in agricultura: https://www.youtube.com/watch?v=90ViBDH84Ao.
Noua anvelopa are la baza o inovatie revolutionara dedicata utilajelor agricole, MICHELIN Ultraflex Technology, care nu are echivalent pe piata actuala.
Aceasta tehnologie permite anvelopelor agricole Michelin sa ruleze la presiune scazuta de pana la 0.6 bar pentru a imbunatati protectia solului si, astfel, pentru a stimula randamentul culturilor. O amprenta scazuta la sol poate cauza de fapt o tasare excesiva a acestuia sub consecinta presiunii exercitata de utilaj.
Citeste si Piata europeana a tractoarelor a crescut cu peste 10%, in 2017
Practic, cu cat amprenta la sol este mai mare, respectiv suprafata anvelopei in contact cu solul este mai mare, tasarea solului este mai redusa. Anvelopele Michelin Ultraflex folosite la presiunea recomandata au o suprafata de contact mult mai mare reducand tasarea solului si contribuind la cresterea productivitatii la hectar cu pana la 4% (conform studiului realizat de Universitatea Harper Adams in 2013) De asemenea, printr-o suprafata mai mare in contact cu solul, se mareste tractiunea si se micsoreza patinajul, ceea ce determina o economie de carburant.
Toate inovatiile Michelin sunt dezvoltate intr-un parteneriat direct cu agricultorii si producatorii de utilaje, in functie de nevoile lor si de provocarile cu care se confrunta in mediul inconjurator, atat in prezent cat si pe viitor, in cele din urma contribuind la o activitate agricola de lunga durata.
Michelin sustine toti agricultorii, de la cei mai mici producatori pana la antreprenorii agricoli, oferind o gama integrata de anvelope pentru toate tipurile de utilaje (tractoare, combine, pulverizatoare, remorci, etc.) cu aproape 400 de tipuri si dimensiuni.
In cadrul targului Agriplanta a mai fost prezentata in premiera noua anvelopa MICHELIN X® TWEEL® SSL, o anvelopa revolutionara pe piata, anvelopa radiala fara aer proiectata pentru utilizarea pe incarcatoare cu intoarcere pe loc. Anvelopa este un element unitar, inlocuind ansamblul clasic anvelopa/janta/valva si nu are nevoie de echipament complex de montare a jantelor. Odata asamblat sistemul, nu mai este nevoie de verificarea presiunii.
MICHELIN X TWEEL SSL ofera o amprenta consecventa, cu o durata de viata puternica de doua pana la trei ori fata de anvelopa pneumatica, la aceeasi adancime a benzii de rulare. In plus, transferul unic de energie din spitele de poli-rasina reduce “”salturile”, asociate anvelopelor pneumatice. MICHELIN X TWEEL SSL se comporta ca o anvelopa pneumatica, dar fara riscul si timpii de intrerupere costisitori asociati cu strapungerile si deteriorarile la impact si oferind in acelasi timp comfort suplimentar operatorului.
Cu sediul in ClermontFerrand, Franta, Michelin este prezenta in 170 de tari, are 111.700 de angajati si opereaza in 68 de unitati de productie in 17 tari care au produs impreuna 184 de milioane de anvelope in 2015. (www.michelin.com)
Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001, investind peste 400 de milioane de euro dea lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. In prezent, Michelin are in Romania aproximativ 3.800 de angajati, trei uzine, doua la Zalau si una la Floresti, o retea comerciala si un Centru de servicii de suport pentru diferite entitati ale grupului. De asemenea, activitatile comerciale ale Grupului pentru Europa Centrala si de Sud sunt coordonate de la Bucuresti (12 tari).