Conferinta Agrostandard. Mecanismul preturilor de intrare la fructe si legume, ca si inexistent

Conferinta Agrostandard. Mecanismul preturilor de intrare la fructe si legume, ca si inexistent

 

irimescuMinistrul Agriculturii a recunoscut la conferinta ‘’Fermieri vs Hypermarket’’, organizata de Agrostandard la ASAS, ca datele pe care le trimite Ministerul Agriculturii la Bruxelles nu sunt tocmai exacte, în condițiile în care Direcțiile Agricole din țara care se ocupa cu strangerea lor au fost practic ‘’pulverizate‘’. Nu este însa singura hiba în relația cu autoritațile europene. Irimescu vorbeste si de faptul ca în Romania, inca de prin 2007 Ministerul Agriculturii nu a mai verificat modul in care se aplica mecanismul preturilor de intrare la fructe si legume.

Ministrul spune ca abia acum s-a creat un departament pentru comerț exterior la Agenția de Plați care sa se ocupe de respectarea legislației europene în domeniu.

‘’Agentia de Plati nici nu avea departament pentru asa ceva, am stabilit sa cream un departament pentru comert exterior, pentru ca producatorii nostri au dreptate. Ei activeaza pe o piata in care alte state respecta legislatia, iar Romania nu…Si atunci, sigur ca producatorii romani sunt pusi in situatia de diferente de competitivitate’’, a precizat ministrul.

One thought on “Conferinta Agrostandard. Mecanismul preturilor de intrare la fructe si legume, ca si inexistent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *