Maria Cirja, Corteva Agriscience™: Trei sferturi din fermieri pun pe primul loc productivitatea pe unitatea de suprafata cand aleg hibrizii

Maria Cirja, Corteva Agriscience™: Trei sferturi din fermieri pun pe primul loc productivitatea pe unitatea de suprafata cand aleg hibrizii

 

cirja2Agricultura devine tot mai dificila in zilele noastre din cauza schimbarilor climatice, a aparitiei unor daunatori necunoscuti, dar si a altor factori care dau batai de cap fermierilor si specialistilor. In acelasi timp, consumul mondial si productia au atins niveluri record, in conditiile in care cererea mondiala nu a fost niciodata mai ridicata decat acum, iar suprafetele agricole sunt in scadere. Tehnologiile inovative si digitizarea sunt subiecte la ordinea zilei, iar agricultura de precizie a ajuns pe buzele tuturor.

Suficiente motive pentru ca fermierii, cat si companiile furnizoare de produse si solutii pentru agricultura sa-si cantareasca cu grija pasii pe care ii fac acum si, mai ales, in viitor.

Citeste si Rapita, cultura “regina” in acest an. Profitul ar putea ajunge si la 1.000 euro/ha

„Ceea ce nu stiti este ca preturile produselor agricole au fost oscilat foarte mult si au ajuns in acesti ani la un nivel minim, ceea ce noi de fapt nu ne dorim, noi cei care producem productia agricola. Cultivatorii trebuie sa faca productii mari daca vor sa castige bani pe fiecare unitate de suprafata. Trei sferturi din fermieri pun pe primul loc productivitatea pe unitatea de suprafata si sunt sigura ca toti dintre dumneavoastra cand va apucati de arat sau de semanat nu va ganditi decat ce productii o sa aveti. Cand alegeti un hibrid la ce va ganditi? Vreau sa aleg un hibrid la care pot sa obtin productii mai mari, iar aceasta este singura modalitate de a crea mai multa hrana in conditiile in care terenurile agricole sunt in scadere”, s-a adresat Maria Cirja, marketing manager Corteva Agriscience™ pentru Romania si Moldova, fermierilor prezenti la prezentarea oficiala de la Teatrul National a Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont.

Circa 500 de fermieri, parteneri, reprezentanti ai autoritatilor, ASAS, Asociatiile de profil, Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii Semintelor, Universitatea de Stiinte Agricole Bucuresti au participat, in data de 14 ianuarie, la prezentarea oficiala a Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont in fata partenerilor sai la Teatrul National. Anul 2019 este unul special pentru Corteva™, care, din luna iunie, intentioneaza sa devina o companie de sine statatoare si cel mai mare jucator din Romania in industria agricola, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei.

Integrarea, cheia succesului. Sase din sapte furnizori mondiali principali fuzioneaza, astazi, in lume

De ce este agricultura din zilele noastre tot mai dificila? Dincolo de schimbarile climatice, avem de-a face si cu aparitia unor daunatori necunoscuti pana nu de mult si care fac ravagii in anumite zone ale globului, dupa cum a declarat Maria Cirja. Drept exemplu sta ceea ce s-a intamplat in Canada, unde 13 milioane hectare de padure au fost distruse de un defoliator necunoscut. Iar la fel apar provocari peste tot in lume, fie ca vorbim de culturi perene sau forestiere.

O problema o constituie si asigurarea resurselor de apa pentru irigarea culturilor. Dupa cum bine se stie, agricultura este cea mai mare consumatoare de apa, de altfel, 70% din sursa de apa dulce a globului merge in acest sector.

Nu in ultimul rand, normele privind combustibilii si emisiile incep sa afecteze parcurile auto ale marilor producatori de masini agricole, iar restrictiile privind mediul sunt tot mai numeroase.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

“Asistam cu toii la provocari majore care se impun agriculturii. Sectorul trebuie sa se integreze, pentru ca nu existaă alte solutii. Sase din sapte furnizori mondiali principali fuzioneaza, demers la care cu totii asistam, astazi, aici. Vorbim de o fuziune a trei mari colosi din industria agricola. Cei trei mari colosi – Dow, DuPont si Pioneer – s-au unit pentru ca si-au dorit sa puna impreuna capacitatile de cercetare, productie si forta de munca pe care o au si de care dau dovada pentru a crea produse noi mai prietenoase cu mediul si cu o activitate mai performanta”, a mai spus Cirja.

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont (NYSE: DWDP), urmeaza sa devina companie independenta, listata la bursa, proces care va fi finalizat in luna iunie 2019.

Citeste si Producator fructe: Am distrus 4 ha de zmeura pentru ca nu am avut cu cine sa le muncesc

Diviza combina capacitatile DuPont Pioneer, DuPont Protectia Plantelor si Dow AgroSciences. Corteva Agriscience™ ofera fermierilor din lume cel mai complet portofoliu din industrie — incluzand unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura: Pioneer®, Encirca®, nou lansatul Brevant™ Seminte, precum si alte produse premiate de protectia culturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *