Competitia „Ora de bun gust” promoveaza si sustine PRODUSUL ROMANESC la Expo-Conferinta “100 DE ANI DE ROMANIA|100 DE ANI DE TRADITIE|100 DE GUSTURI ALESE” !

Competitia „Ora de bun gust” promoveaza si sustine PRODUSUL ROMANESC la Expo-Conferinta “100 DE ANI DE ROMANIA|100 DE ANI DE TRADITIE|100 DE GUSTURI ALESE” !

 

Produsul Romanesc banner (1)Revista RO.aliment – expertul tau in industria alimentara, impreuna cu asociatiile de profil, organizeaza editia a 3-a a conferintei anuale dedicate PRODUSULUI ALIMENTAR ROMANESC! Cei 100 de ani care se implinesc de la Marea Unire sunt cu siguranta motiv de bilanturi. Sunt marci de produse alimentare romanesti care au trecut testul timpului si au parcurs alaturi de Romania drumul ei istoric cu suisurile si coborasurile sale. RO.aliment impreuna cu reprezentantii asociatiilor de profil (ARC, APRIL, ROMPAN, APAR, ROMALIMENTA, ASIAR, AMRCR, APCPR, IBA), dar si cu cei ai autoritatilor (MADR, ANSVSA, ANPC), va invita sa participati intalnirea anuala a producatorilor si procesatorilor din Romania cu retail-ul si autoritatile care va avea loc in ziua de 7 iunie, la Clubul Diplomatic din Bucuresti, sub titlul “100 DE ANI DE ROMANIA | 100 DE ANI DE TRADITIE | 100 DE GUSTURI ALESE “, pentru a discuta pe teme arzatoare, dar si pentru a participa la concursul “Ora de bun gust” sau la mesele rotunde organizate cu reprezentantii retail-ului.

Un moment special in cadrul Expo-Conferintei RO.aliment va fi cel al testarii OARBE a produsului romanesc intr-un panel de degustare unic printre evenimentele expozitionale de gen. Astfel, companiile romanesti vor intra in competitia “Ora de bun gust” cu produsele care pot dovedi ca sunt fabricate in Romania pentru premiile “Gustul Ales 2018”, moment care beneficiaza de sustinerea BORSEC, in calitate de SPONSOR EXCLUSIV.

Citeste si Francezii de la Kalizea si-au facut moara de porumb la Slobozia

Organizatorii evenimentului si-au propus ca in acest an aniversar sa reuseasca sa adune 100 de produse romanesti in concurs, motiv pentru care a fost prelungita perioada de inscriere pana la data de 5 iunie 2018.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

DE CE AR TREBUI SA PARTICIPATI la GUSTUL ALES?

• Premiul „Gustul Ales” va ajuta sa va diferentiati de sute de produse similare. Alegerea produsului dumneavoastra de catre specialistii de inalta clasa, din domenii.
• Constituie o uriasa oportunitate de a va impune in atentia consumatorilor.
• Mentionand acest premiu, pe ambalajul produsului dumneavoastra, veti reusi sa atrageti mai usor atentia clientilor, impunandu-va pe rafturile supermarketurilor.
• Va ajuta sa va evaluati produsele si sa va pozitionati pe piata in raport cu concurenta
• Produsele castigatoare vor fi anuntate in presa (in presa partenera a conferintei, dar nu numai).

Juriul va mai acorda 4 premii speciale pentru care companiile vor fi obligate sa prezinte fisa tehnica a produsului respectiv, astfel:
1. premiul juriului pentru produs lansat in 2018 – Noutate
2. premiul juriului pentru cel mai sanatos produs – Sanatate
3.premiul special al juriului – Special
4. Premiul pentru cele mai multe voturi primite de la public – Popularitate

CATEGORII si SUBCATEGORII

produse lactate: cascavaluri neafumate, produse lactate acidofile, branza de burduf
carne: salamuri crud uscate, preparate fiert-afumate, salam de Sibiu
dulciuri/panificatie: paine, fursecuri, cozonac
legume-fructe procesate: zacusca, dulceata, gemuri
bauturi alcoolice si nealcoolice: sucuri de fructe, vinuri (albe, rosii, roze)
preparate din peste: afumate, salata de icre

COMPONENTA JURIULUI
Dorin Cojocaru – Presedinte APRIL
Daniela Voica – Director Tehnica ROMPAN
Gabriela MOHAN – Inginer Cercetare Centru Informare Tehnologica IBA
Adriana MACRI – Inginer Cercetare Dep. cercetari interdisciplinare IBA
Stefan Turcu – Manager zonal culturi alimentare si enzime Chr Hansen Romania
Dana POP – Doctor Inginer Consultant in industria alimentara www.doctoralimente.ro

CUM SE DESFASOARA?
Jurizarea se face 50% de participanti sau orice consumator si 50% de catre un juriu format din specialistii mentionati mai jos.
Participantii vor degusta produsele pe parcursul conferintei, impresiile acestora fiind exprimate prin completarea unor chestionare online pe tabletele si computerele puse la dispozitie de catre organizatori.

Rezultatele votului publicului vor vor fi afisate in timp real.
Se vor acorda cate un premiu “Gustul Ales”pentru fiecare subcategorie, iar pentru a stabili castigatorii se va face media aritmetica dintre punctajul oferit de public si cel al juriului.

Produsele din concurs vor fi jurizate luand in calcul trei categorii de criterii: gust si miros, caracteristica specifica fiecarei grupe (textura, limpiditate, palatabilitate etc), aspect, dar si fisa tehnica a produsului (in cazul premiilor juriului).

Puteti participa cu oricate produse doriti, singura limitare fiind legata de incadrarea in categoria de concurs. Pentru a se putea deschide un concurs la o categorie, vor trebui sa existe 3 produse inscrise la acea categorie.

Odata ce produsul a fost inscris in competitie juriul format din specialisti din domeniul in care se incadreaza produsul ii vor testa calitatile organoleptice.
Rezultatele votului publicului vor fi afisate in timp real.

Partener PREMIUM: BORSEC
Parteneri Gold: Zimbria, NSF International, KUK Romania
Parteneri: Inaq Cosulting, IBA Bucuresti, Ocean Fish
Parteneri media: Lumea Satului, Revista Fermierului, Agerpres, Agro Business, TVR 1, Agrostandard, Daciccool, Agroazi.ro

Mai multe informatii puteti accesa la http://www.roaliment.ro/stiri-industria-alimentara/va-invitam-la-a-3-a-editie-a-expo-conferintei-dedicate-produsului-alimentar-romanesc/ sau la +04 031 436 4191 e: claudia.bocean@roaliment.ro.

Va asteptam sa sarbatorim impreuna Produsul Romanesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *