Kazahstan pregateste 2 mil. tone de grau pentru China!

Kazahstan pregateste 2 mil. tone de grau pentru China!

 

graul_kazahstanKazahstan, unul din principalii exportatori de cereale din lume, intentioneaza sa exporte circa 2 mil. de tone de grau in China (de altfel, un partener comercial important pentru aceasta tara), anuntul find facut de presedintele Kasîm-Jomart Tokaev. Pe total cereale, planuri de livrari la export se ridica, insa, pana la aproximativ 7 mil. de tone, in sezonul 2019/2020, conform informatiilor avansate de ministrul Agriculturii. In acest an, suprafetele cultivate cu cereale, s-au ridicat la 15,2 milioane ha, la acest moment, fiind recoltate 4,8 milioane ha, ceea ce reprezinta 31% din total.

Citeste si Programul ”Mierea in scoli” devine functional de la 1 ianuarie 2020

In regiunile Kostanay si Aktobe, seceta si si conditiile meteorologice au afectat negativ starea culturilor, fiind asteptate productii mici. Conform datelor Ministerului Agriculturii, aproximativ 8.694.600 hectare de cereale sunt in stare buna, 4.978.700 hectare (33,4%) in stare satisfacatoare, iar restul de 1.191.000 hectare (8%) in stare nesatisfacatoare.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

In 2018, Kazahstan a ocupat locul 10 in lume la exporturile de grau, cu aproximativ 1 miliard de dolari, conform clasamentului intocmit de worldstopexports.com.

Sursa: Kapital.kz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *